Thursday , April 18 2024

Politia: Pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins avea muniție reală

Arma de recuzită care i-a fost înmânată lui Alec Baldwin pe platoul de filmare pentru filmul „Rust” avea muniție reală. Aceasta, deși actorul a fost anunțat că pistolul nu e periculos, potrivit poliției. După incidentul în care directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă, presa americană relatează că mai mulți membri ai echipei de filmare s-ar fi plâns de problemele de siguranță de pe platou, atât în privința armelor, cât și a normelor anti-COVID, potrivit CNN.

Hutchins a decedat în urma rănilor suferite, iar Souza a fost rănit şi spitalizat, dar externat ulterior de la o unitate medicală locală, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Asistentul de regie care i-a înmânat lui Baldwin arma de recuzită nu a ştiut că pistolul conţine muniţie reală, se precizează în declaraţia poliției din Santa Fe.

A fost emis un mandat de percheziţie vizând „hainele vechi în stil western” purtate de Baldwin şi care păreau să aibă pete de sânge, precum şi pentru alte arme de foc, documente, muniţie, precum şi camere de luat vederi de pe platoul de filmare.

Potrivit Los Angeles Times și altor publicații citate de CNN, mai mulți membri ai echipei de filmare au demisionat din cauza îngrijorărilor legate de condițiile de lucru și de problemele de siguranță – inclusiv procedurile de siguranță a armelor – și din cauză că protocoalele anti-COVID nu ar fi fost respectate.
„Siguranța actorilor și a echipei noastre este prioritatea principală a Rust Productions și a tuturor celor asociați cu compania”, a declarat Rust Movie Productions într-un comunicat pentru Deadline.

„Deși nu am fost informați despre nicio plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei pe platoul de filmare, vom efectua o evaluare internă a procedurilor noastre, cât timp producția este oprită. Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în investigația lor și vom oferi servicii de sănătate mintală pentru distribuție și echipaj în acest timp tragic”, arată compania.

Vezi si

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o operațiune din Al Doilea Război Mondial

Prin cel mai recent film al său, ”The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, inspirat de o …