Monday , January 30 2023

Pisicile nu mai au voie să iasă din casă într-o zonă din Australia

Într-o suburbie a orașului Melbourne din Australia, autoritățile au decis că pisicile nu mai pot ieși din casă deloc, decizie care nemulțumește o parte dintre proprietarii micilor feline.

Concret, decizia va intra în vigoare în Knox din luna octombrie a acestui an, iar autoritățile amenință că pisicile care vor fi găsite pe străzi vor fi culese, iar proprietarii lor, amendați, relatează IFL Science, citată de spotmedia.

În spatele acestei decizii stă realitatea: multe animale sălbatice le cad pradă micilor feline. Deși greu de crezut, pisicile sunt printre cei mai de succes prădători de pe Terra, având o rată de succes, într-un atac, de 32%.

Se estimează că zilnic acestea ucid peste 3,1 milioane de mamifere și 1,8 milioane de reptile, și asta doar în Australia.

Dacă cei mai mulți proprietari de pisici sunt de acord cu decizia, sunt și alții de părere că animalele, cele obișnuite să iasă afară, vor fi supuse stresului și anxietății, dacă sunt ținute doar în interior.

În plus, spun cei din urmă, de obicei pisicile sălbăticite sunt cele care vânează. Cele domestice, bine hrănite nu se compară nici cu pisicile sălbatice, nici cu oposumii sau vulpile, alte pericole pentru fauna locală.

Vezi si

Jay Leno s-a ales cu mai multe oase rupte după un accident de motocicletă. În noiembrie el a avut arsuri grave după un alt incident

Jay Leno, vedeta emisiunii „The Tonight Show” și comediant, a declarat că şi-a fracturat mai …