Tuesday , March 5 2024

Piesele trupei The Beatles, descarcate de pe internet de doua milioane de ori într-o saptamâna

Albumele trupei The Beatles au fost desc\rcate de pe internet de peste 450.000 de ori, în timp ce cântecele forma]iei au fost desc\rcate de peste dou\ milioane de ori, în prima s\pt\mân\ de când au devenit disponibile contra cost pe o platform\ specializat\, informeaz\ AFP.
Potrivit billboard.com, albumul “Abbey Road”, lansat de trupa The Beatles în 1969, este materialul discografic care se vinde cel mai bine în Statele Unite, iar “Here Comes the Sun” este cel mai bine situat\ în topul pieselor vândute individual.
Mar]i, “Here Comes the Sun” ocupa pozi]ia a 54-a în topul 100 al pieselor cu cele mai multe desc\rc\ri de pe iTunes. O alt\ pies\ celebr\ a trupei britanice, “Let It Be”, ocupa pozi]ia a 60-a.
În topul 50 al vânz\rilor de albume, “Abbey Road” ocup\ pozi]ia a 17-a, iar materialele discografice “White Album” [i “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” ocup\ pozi]ia a 25-a, respectiv a 27-a.
Magazinul virtual iTunes al companiei Apple a început s\ comercializeze compozi]iile trupei The Beatles în urm\ cu o s\pt\mân\, dup\ negocieri îndelungate cu Apple Corps, brandul înfiin]at de Beatles în 1968, [i cu EMI, casa lor de discuri.
Paul McCartney a format al\turi de John Lennon, George Harrison [i Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase [i de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreag\.

Vezi si

VIDEO. BRIT Awards: Raye a câștigat 6 premii, un record

Cântăreaţa şi compozitoarea Raye a câştigat, sâmbătă, la Londra şase premii la gala BRIT, inclusiv …