Sunday , February 5 2023

Penelope Cruz, Javier Bardem şi Pedro Almodovar denunţă "genocidul israelian"

almodovar-cruz-bardem

Mai multe personalităţi spaniole, printre care actorii Penelope Cruz, Javier Bardem şi regizorul Pedro Almodovar, denunţă, într-o scrisoare deschisă, incursiunea armată a Israelului în Fâşia Gaza, descriind această acţiune ca fiind “un genocid”, informează hollywoodreporter.com.
Într-o scrisoare deschisă publicată marţi, mai multe personalităţi spaniole, între care regizori, actori, muzicieni şi scriitori, au descris acţiunea israeliană drept un “genocid”.
De asemenea, aceştia au lansat un apel către Uniunea Europeană pentru “a condamna atentatele terestre, maritime şi aeriene împotriva civilizaţiei palestiniene din Fâşia Gaza”.
În scrisoarea deschisă, aceştia cer încetarea focului de către armata israeliană şi cer Israelului “să înceteze asediul, pe care Fâşia Gaza îl trăieşte de mai bine de un deceniu”.
În documentul citat se mai spune: “Fâşia Gaza trece prin clipe îngrozitoare în aceste zile, asediată şi atacată terestru, maritim şi aerian. Casele palestinienilor sunt distruse, li se refuză apa, electricitatea şi libera circulaţie în spitalele şi şcolile lor, în timp ce comunitatea internaţională nu face nimic”.
Printre semnatarii scrisorii se numără şi regizorii Montxo Armendariz şi Benito Zambrano, actorii Lola Herrera, Eduardo Noriega şi Rosa Maria Sarda, dar şi muzicienii Amaral şi Nacho Campillo.
Aproximativ 1.100 de palestinieni şi 56 de israelieni au decedat în urma bombardamentelor armatei din Israel în Fâşia Gaza care au început în urmă cu trei săptămâni, potrivit celui mai recent raport dat publicităţii.
Javier Bardem, care a obţinut premiul Oscar în 2008, pentru rolul din “Nu există ţară pentru bătrâni/ No country for old men”, regizat de fraţii Joel şi Ethan Coen, este cunoscut ca fiind un activist politic.
În 2010, Javier Bardem a primit premiul pentru interpretare masculină la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul “Biutiful” al regizorului Alejandro González Iñárritu, pentru care a fost nominalizat în 2011 şi la premiul Oscar.
Penelope Cruz, în vârstă de 39 de ani, este cunoscută ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebră cu rolul din filmul “Totul despre mama mea”, pe care mentorul său l-a lansat în 1999. A fost nominalizată la premiile Oscar în 2007, pentru rolul din “Volver”, tot sub semnătura lui Almodovar, dar şi în 2010, pentru interpretarea din musicalul “Nine”. Printre filmele în care a mai jucat se numără “Belle Epoque” (1992), “Deschide ochii” (1997), “Femeia mereu deasupra” (2000), “Vanilla Sky – Deschide ochii” (2001) şi “Nu te mişca” (2004). Este prima actriţă spaniolă recompensată cu premiul Oscar pentru interpretare (2009, “Vicky Cristina Barcelona”) şi prima actriţă spaniolă care a primit o stea pe Bulevardul gloriei – Walk of Fame – din Hollywood.
Penelope Cruz şi Javier Bardem, care au fost mulţi ani doar buni prieteni, au început o relaţie în 2007 şi s-au căsătorit în iulie 2010 în cadrul unei ceremonii discrete, organizată în vila unui prieten, în Bahamas. (Mediafax)

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …