Informația că artisti si trupe  faimoase au fost beneficiarele Paycheck Protection Program (PPP), un plan de ajutor al guvernului federal prin care se oferă un împrumut gândit ca un stimulent direct acordat firmelor mici pentru a-și menține lucrătorii pe statele de plata, a provocat controverse, mai ales că cei mai mulți dintre acestia sunt milionari. Lista beneficiarilor de ajutoare guvernamentale nu se limitează însă la trupe muzicale celebre, ea incluzând lobbyști, firme de avocatură, vedete de televiziune și apropiați ai politicienilor democrați și republicani deopotrivă.

Potrivit datelor oferite de către Small Business Administration și Treasury Department, citate într-un material publicat de către revista Rolling Stone, unele dintre cele mai importante trupe și artiști din industria muzicală au primit finanțări federale pentru a-și susține echipele pentru toate turneele curente și viitoare amânate din cauza pandemiei. Printre cei care au beneficiat de aceste fonduri au fost Green Day, Tool, Nickelback, Imagine Dragons, Weezer, Pearl Jam, Guns N’ Roses și Chainsmokers.

Sprijinul financiar acordat trupelor și artiștilor individuali este parte a așa-numitului CARES Act (The Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security), un program de asistență în valoare de două trilioane de dolari, care a fost adoptat în martie pentru a ajuta companiile mici afectate de coronavirus. PPP reprezintă o componentă esențială din CARES, fiind descris pe pagina electronică a Departamentului Trezoreriei ca „oferind întreprinderilor mici resursele de care au nevoie pentru a-și menține statele de plată, pentru a angaja lucrători care ar fi putut fi altfel concediați și pentru a acoperi cheltuielile generale aplicabile”.

Conform datelor, 660.000 de companii mici au primit împrumuturi prin PPP, cele mai multe fiind restaurante, baruri, companii de construcții și de instalații sanitare, cabinete medicale, dentiști.

Citeste integral pe G4Media