Monday , February 6 2023

Paula Seling şi Ovi, lăudaţi de site-ul Eurovision

paula-ovi

Paula Seling este o artistă completă care a câştigat aproape toate trofeele de la festivalurile muzicale româneşti, iar Ovi poate fi descris drept “un Billy Joel modern”, potrivit site-ului oficial al Eurovision.
Site-ul competiţiei cântecului european ce va reuni, anul acesta, la Copenhaga, concurenţi din 37 de ţări, dedică articole de prezentare fiecăruia dintre cei înscrişi în cursa pentru marele trofeu. Marţi, eurovision.tv a dedicat o fişă de prezentare artiştilor Paula Seling şi Ovi, care vor concura cu piesa “Miracle”, potrivit Agerpres.
“Paula Seling este cântăreaţă, compozitoare, producătoare, personalitate TV. Născută de Crăciun, a început să cânte la pian la vârsta de şase ani şi a câştigat câteva premii ca interpretă la acest instrument. La 10 ani a cântat pentru prima dată în corul şcolii. De atunci, a câştigat aproape toate trofeele festivalurilor muzicale româneşti”, scrie eurovision.tv, care notează parcursul româncei.
Site-ul aminteşte faptul că Paula Seling a lansat primul său album în 1998, urmat de peste 15 materiale discografice, dar şi de show-urile pe care aceasta le-a avut în deschiderea unor concerte susţinute de artişti precum Beyonce (2007), Michael Bolton (2007), Chick Corea (1998) sau Joan Baez (1997).
“Este o persoană care susţine în mod deschis libertăţile individuale şi drepturile omului, este o inspiraţie pentru tineri şi, prin stilul, graţia şi modestia sa, este un exemplu pentru noi toţi”, notează eurovision.tv.
Ovi este descris drept un cântăreţ, compozitor şi producător “multitalentat, care se simte în mediul său atunci când este pe scenă. Abilitatea sa de comunicare cu publicul este dublată de o experienţă de mulţi ani pe scenele din întreaga lume. Puteţi să vi-l imaginaţi ca pe un Billy Joel modern, aşa cum l-a descris un artist norvegian celebru. A început să cânte de mic şi, pentru că este un spirit liber, a călătorit din Japonia până în Islanda pentru ca, în final, să se stabilească în Norvegia, a doua sa casă”, mai scrie site-ul oficial Eurovision.
Ovi a colaborat cu nume mari precum Simone, En Vogue, Preston Glass, Simen Eriksrud, Morten Stjernholm, Philip Halloun, Beyond51, Mike Raw, Espen Berg, D’sound, Thomas Shulz, Adam Powers. Românul este artist al daWorks ce are sediul în Oslo şi este compozitor Warner Chapell Scandinavia.
Paula Seling şi Ovi sunt pentru a doua oară în competiţia Eurovision după ce, în 2010, s-au clasat pe locul al treilea cu melodia “Playing With Fire”. Ei vor concura, la Copenhaga, în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai, şi intră în concurs cu numărul 15.
 
 

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …