Tuesday , May 28 2024

Participanții la Gala Oscar nu vor purta măști în fața camerelor de filmare

La gala premiilor Oscar de anul acesta, artiştii nominalizaţi şi însoţitorii lor nu vor fi nevoiţi să poarte măşti sanitare în faţa camerelor de filmare, însă organizatorii au cerut participanţilor să-şi acopere nasul şi gura când se vor afla în afara obiectivului, relatează EFE, citată de Agerpres.

Revista Variety a oferit luni câteva detalii despre reuniunea pe care responsabilii premiilor Oscar au avut-o în cursul zilei cu cei nominalizaţi şi cu publiciştii de la Hollywood.

Variety a dat asigurări că, având în vedere că gala din 25 aprilie va fi concepută asemenea filmărilor la un lungmetraj sau film TV, măştile nu vor fi obligatorii cât timp participanţii se vor afla în faţa camerelor. Însă atunci când candidaţii sau însoţitorii lor nu apar pe ecran (de exemplu în pauzele comerciale) ei vor fi nevoiţi să poarte măşti sanitare.

Sâmbăta trecută, producătorii galei au ridicat întrebarea dacă participanţii la aşa numitele “Oscaruri ale pandemiei” vor fi nevoiţi să poarte mască.

“Iată ce vom spune despre acest lucru: măştile vor juca un rol important la festivităţile din respectiva seară”, a declarat Steven Soderbergh, producător al ceremoniei, alături de Stacey Sher şi Jesse Collins.

Academia Americană de Film (AMPAS) plănuieşte o gală cu o participare limitată la aproximativ 170 de persoane.

Se vor cere teste PCR negative participanţilor efectuate în prealabil, se va controla temperatura şi vor avea loc rotaţii între invitaţi de-a lungul serii pentru a garanta distanţarea fizică. O ceremonie pregătită asemeni filmărilor la o peliculă şi 100% sigură împotriva coronavirusului este obiectivul pe care şi l-a propus ediţia de anul acesta a premiilor Oscar, au anunţat organizatorii.

Producătorii au explicat că gala va fi transmisă în 24 de cadre pe secundă şi în format panoramic. Ei au anunţat totodată că se vor folosi mai degrabă tehnici de peliculă decât de televiziune şi că vor fi “trei ore de divertisment”, bazate pe “optimism şi sinceritate”.

Marea sărbătoare a cinematografiei va folosi două locaţii diferite pentru a celebra o gală cu o prezenţă fizică cât mai amplă, mutând teatrul de operaţiuni de la Dolby Theatre în gara din Los Angeles (Union Station). Gala a pregătit şi două scene la Londra şi la Paris pentru cei care nu vor putea veni în Los Angeles.

Organizatorii au explicat totodată că anul acesta covorul roşu va fi “foarte mic” şi că va face parte din spectacolul anterior galei, unde, printre altele, vor avea loc interpretările celor cinci piese nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun cântec original.

De asemenea, va avea loc un program special după ceremonia decernării premiilor Oscar.

Deocamdată, lista prezentatorilor actualei ediţii îi include pe Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle şi Bryan Cranston.

Totuşi, producătorii au anunţat că lista nu este închisă şi că ar putea fi incluse şi alte staruri. (AGERPRES)

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …