Wednesday , January 19 2022
Breaking News

Panama Papers: Un regizor de Oscar, printre cele mai sonore nume spaniole implicate în scandal

almodovar

Printre cei 14.000 de clienți ai firmei de avocatură Mossack Fonseca se numără și nume sonore din politică, forbal și chiar cinematografie. În Spania, spre exemplu, celebrul regizor Petro Almodovar, sora fostului rege al Spaniei Juan Carlos Pilar și fotbalistul Leo Messi, au fost prinși în scandalul privind dosarele Panama.
Leo Messi a ajuns pe această listă din cauza firmei offshore pe care a înființat-o alături de tatăl său și prin care au trecut circa patru milioane de euro „bani de imagine”, pe care fotbalistul îi încasează anual. În prezent, Leo Messi așteaptă decizia în acest dosar de la o judecătorie din Barcelona.
De asemenea, și regizorul Pedro Almodovar apare pe lista celor care au deținut companii offshore, cu o firmă din Panama care a funcționat în perioara 1991-1994. Cineastul a amenințat deja toată presa spanioală că îi va da în judecată dacă publică informații false legate de acea companie.
Poate cel mai interesant nume care figurează pe această listă este cel al surorii fostului Rege al Spaniei Juan Carlos Pilar. Pilar de Borbon a avut o companie offshore timp de 40 de ani. Un lucru interesant semnalat de presa spaniolă este că această companie și-a încheiat activitatea la cinci zile după abdicarea Regelui.

Vezi si

17 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului

Cea de-a treia zi de luni din ianuarie, corespunzătoare datei calendaristice de 17 ianuarie, este …