Monday , February 6 2023

Oprah Winfrey, victima a rasismului in Elvetia

Oprah

Oprah Winfrey a fost victima unui incident rasist. Vedeta americană de televiziune a povestit, în cadrul unei emisiuni, că o vânzătoare dintr-un magazin din Elveţia a refuzat să o servească. Pe motiv că genţile pe care dorea să le vadă ar fi fost prea scumpe pentru ea. Oprah, una dintre cele mai bogate femei din lume, nu a reclamat-o pe vânzătoare pentru că ar fi fost dată afară.
Incidentul a avut loc la Zurich, luna trecută, când Oprah Winfrey a fost la nunta prietenei sale, Tina Turner. A plecat singură la cumpărături şi nu purta ochelari de soare, deci putea fi uşor recunoscută. Cu toate acestea, o vânzătoare a reuşit să o umilească.
I-am spus femeii: Vă rog, pot să văd geanta aceea de deasupra?
Iar ea mi-a răspuns: Nu! Este prea scumpă!
Deşi Oprah Winfrey a insistat, vânzătoarea a refuzat categoric să o servească.
Iar ea mi-a răspuns: “Nu, nu, nu. Nu vreţi s-o vedeţi pe aceea. V-o arăt pe asta. Aceea costă mult prea mult. Nu v-o puteţi permite”.
Oprah a mărturisit că nu şi-a pierdut cumpătul şi a plecat din magazin, fără să o reclame pe vânzătoare. Cu siguranţă, femeia şi-ar fi pierdut locul de muncă pentru modul în care a tratat o clientă, indiferent cine ar fi fost aceasta.
Incidentul de la Zurich vine într-un moment în care în Elveţia a izbucnit o polemică, după ce mai multe oraşe au anunţat că vor să impună restricţii străinilor care cer azil.

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …