Friday , May 24 2024

Omul de Neanderthal a convietuit si a avut descendenti împreuna cu Homo Sapiens

.
Omul de Neanderthal, specia hominid\ care a disp\rut probabil acum 30.000 de ani, a convie]uit cu primii oameni moderni, [i din aceast\ rela]ie au ap\rut descenden]i, potrivit unui studiu al Institutului Max Planck din Leipzig (estul Germaniei), publicat de revista ‘P.M. Magazin’, transmite joi Efe.
Publica]ia g\zduie[te în paginile sale rezultatele unei cercet\ri demarate acum patru ani de institut [i care stabile[te c\ omul de Neanderthal, care a tr\it în principal în Europa [i în unele zone ale Asiei Occidentale, nu a disp\rut brusc, a[a cum sus]ineau pân\ acum exper]ii, ci s-a amestecat cu Homo Sapiens.
În 2006, exper]ii în evolu]ie antropologic\ ai Institutului Max Planck, condu[i de geneticianul paleontolog Svante Paabo, au g\sit oase într-o pe[ter\ din Croa]ia, pe care le-au comparat cu fragmentele descoperite în Asturia (Spania) [i în sudul Rusiei.
Descoperirea a fost f\cut\ în momentul în care exper]ii au comparat genomul omului de Neanderthal cu cel al omului actual. Astfel, s-a l\murit faptul c\ o parte din elementele genetice ale acelei specii hominide cu aspect robust, înalt\ de maximum 1,65 metri [i cu extremit\]i scurte, se reg\sesc [i la Homo Sapiens.
‘Este cert c\ am avut copii cu oamenii de Neanderthal’, a declarat Gerd Schmitz, din cadrul echipei de cercetare a Institutului Max-Planck din Leipzig.
Anul trecut, Paabo [i echipa sa de la Max Planck au anun]at c\ au reu[it s\ descifreze în jur de 63 la sut\ din datele genetice ale omului de Neanderthal.

Vezi si

Cannes 2024:  Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat Marele Premiu al secțiunii Semaine de la Critique

Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat miercuri seară Marele Premiu al secțiunii Semaine de la …