Monday , January 30 2023

Omorat pentru ca se iubea cu Elena Ceausescu?

După ce “Evenimentul Zilei” a publicat mărturia generalului Nicolae Stan, fost aghiotant al celor doi Ceauşeşti, în care acesta spune că Elena l-a înşelat de mai multe ori pe Nicolae, Libertatea a realizat o listă cu amanţii fostei “tovarăşe de la Cabinetul 2”. Aceasta îi cuprinde pe doctorul Abraham Schechter, academicianul Ioan Ursu, un soldat neamţ şi doi demnitari ai regimului comunist care sunt încă în viaţă.
“Da, a avut legături intime cu Ioan Ursu (n.r. – academician, fost coordonator al programului nuclear al României şi director al Institutului de Fizică Atomică de la Măgurele) şi, aşa cum am precizat, cu încă doi care trăiesc şi nu este frumos să le dau numele.(…) Se întâlneau numai la Olăneşti”, declara ieri, într-un interviu realizat de “Evenimentul Zilei”, generalul-locotent în retragere Nicolae Stan.
O altă presupusă relaţie atribuită Elenei Ceauşescu este cea cu doctorul evreu Abraham Schechter, medicul personal al familiei foştilor dictatori.. În interviuri acordate, de-a lungul timpului, de colonelul Nicolae Burlan, ofiţer în Serviciul de Gardă al Direcţiei a V-a din Securitate, acesta a dezvăluit că între doctorul Schechter şi Elena ar fi existat o legătură intimă.
“Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. (…) În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat- o uşor pe fund pe «Tovăraşa»”, spunea Burlan. Schechter avea să moară violent, în 1973, aruncându- se sau fiind “ajutat” să se arunce de la etajul cinci al Spitalului Floreasca. Gestul a fost motivat, la nivel oficial, de o depresie survenită pe fondul morţii soţiei. Soţia lui Schechter era moartă de 3 ani, iar medicul urma să se recăsătorească în două săptămâni. Unii au considerat că a fost omorât de Securitate, din cauză că era agent al Mossadului, serviciul secret israelian, alţii că a fost sacrificat chiar de Mossad, tocmai din cauza legăturii intime pe care o avea cu “Tovarăşa” Ceauşescu.

Vezi si

Actorul Ryan Reynolds, entuziasmat de experiența ca patron de club de fotbal din Marea Britanie

Actorul canadian Ryan Reynolds, cunoscut mai ales pentru rolurile din Deadpool, Definitely Maybe, The Proposal, …