Wednesday , April 17 2024

Ochelarii-smart, lansați de Zuckerberg și Ray-Ban. Noul gadget face fotografii şi video, apeluri şi se conectează wireless la internet

Încă de anul trecut, Mark Zuckerberg şi-a anunţat intenţia de-a lansa pe piaţă un gadget care să facă mai accesibilă conectarea la realitatea virtuală, dar care să facă şi mai “reală” comunicarea la distanţă, având integrată componenta de recunoaştere facială.

Astfel, în luna septembrie, boss-ul reţelei Facebook, în colaborare cu celebra companie producătoare de ochelari Ray-Ban, a prezentat colecţia ”Ray-Ban Stories”, ce cuprinde 20 de modele de ochelari smart, cu preţuri ce încep de la 299 de dolari. Aceştia au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii şi filmări, prin comenzi vocale, şi se conectează wireless la internet. Ochelarii inteligenţi mai oferă şi posibilitatea ca persoana care îi poartă să efectueze şi să primească apeluri prin intermediul telefonului mobil, întrucât au două difuzoare şi microfon încorporate.

Conform okmagazine.ro, momentan, gadget-ul e disponibil doar în 6 ţări: SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Irlanda şi Australia.

Rusia, despre care se credea că va fi una dintre cele mai importante pieţe de desfacere, şi-a arătat deja reticenţa, spunând că scopul lor este unul singur: spionajul. Reprezentanţii Serviciului Federal de Securitate (FSB, urmaşul KGB) au declarat că aceşti ochelari ar putea servi drept mijloc de „obţinere în secret a informaţiilor” şi că ar putea fi interzişi prin lege pe teritoriul Rusiei. Dacă vor fi interzişi oficial, ruşii care vor încerca să-i cumpere online ar putea fi urmăriţi penal, a raportat site-ul de ştiri tehnologice TJournal, citând serviciul de presă al FSB.

Zuckerberg nu e primul care vorbeşte despre realitatea augmentată. Specialiştii susţin că această nouă tehnologie va fi următorul punct de cotitură până în 2030. Ar putea fi o revoluţie tehnologică, aşa cum a fost telefonul inteligent la vremea lui.

Vezi si

“Mergeți acasă”: Turismul excesiv stârnește reacții în Spania

Mișcările „anti-turistice” se înmulțesc în Spania, a doua cea mai vizitată țară din lume, determinând …