Friday , December 2 2022

O retea de socializare care inlocuieste meditatiile ia avant in Romania

invatat

Cand vine vorba de invatat, exista o regula de aur: prinzi mai repede lucrurile atunci cand subiectul e interesant. Pe asta se bazeaza si polonezii de la Brainly, reteaua de socializare care vrea sa faca invatatul mult mai distractiv si aproape la fel de interesant precum statul pe Facebook sau jocurile pe calculator. In plus, parintii nu ar avea cum sa-ti interzica sa stai pe o astfel de retea de socializare!
Startup-ul polonezilor a luat nastere in 2009. Abia in 2012 a cunoscut succesul, atat printre elevi cat si printre profesori. Brainly a atins pana acum cifra de 22 de milioane de utilizatori si e disponibila in 30 de tari si 6 limbi diferite. In 2014, dezvoltatorii Brainly vor sa extinda reteaua cu 13 versiuni noi.
Obiectivul Brainly e simplu: foloseste conceptul de gamification pentru a transforma invatatul dintr-o povara intr-un proces distractiv. Utilizatorii pot pune intrebari daca nu se descurca cu temele de acasa sau inainte de teze si examene, pot primi ajutor de la altii care se pricep mai bine la un anumit subiect, sau ii pot ajuta pe altii la randul lor.
Crezi ca poti invata mai bine cu ajutorul unei retele de socializare? Intra pe pagina Yoda de Google+ si spune-ne parerea ta!
La fel ca in orice joc pe calculator, cu cat esti mai activ si ajuti pe mai multi, cu atat primesti mai multe puncte si premii, pe care le poti folosi apoi pentru a primi ajutor la propriile tale teme. Ca si pe Facebook, Brainly iti permite sa adaugi prieteni si sa stai de vorba cu ei.
Daca-ti faci griji pentru calitatea raspunsurilor primite, le poti verifica cu ajutorul unuia din cei 300 de voluntari care monitorizarea acuratetea informatiilor. Moderatorii pot fi atat elevi sau studenti, cati si profesori, specialisti sau chiar doctoranzi. “Unii dintre profesorii care monitorizeaza activitatea au iesit la pensie, dar nu se pot desparti de scoala. Acestia nu pot da insa note”, spune seful Brainly, Michał Borkowski.
yoda.ro

Vezi si

Breșă de securitate în WhatsApp. 360 de milioane de numere, expuse

O breșă de securitate în WhatsApp a expus numerele de telefon a aproximativ 360 de …