Thursday , August 18 2022

O licitație “detestabilă”. Ceasul lui Hitler a fost vândut în SUA pentru o sumă uriașă

Un ceas despre care se spune că ar fi aparținut liderului nazist Adolf Hitler a fost vândut pentru 1,1 milioane de dolari la o licitație din SUA. Ceasul Huber, care a fost vândut unui ofertant anonim, prezintă o svastică și are gravate inițialele AH.

Liderii evreilor au condamnat licitația înainte de vânzarea de la Alexander Historical Auctions din Maryland.

Cu toate acestea, casa de licitații, care a mai vândut în trecut amintiri naziste, a declarat presei germane că scopul său este de a păstra istoria, scrie BBC.

Adolf Hitler a condus Germania nazistă între 1933 și 1945, orchestrând uciderea sistematică a 11 milioane de oameni, dintre care șase milioane au fost uciși pentru că erau evrei.

Catalogul de produs al ceasului spune că este posibil ca acesta să fi fost oferit ca un cadou de ziua de naștere a liderului fascist în 1933, anul în care a devenit cancelar al Germaniei.

O evaluare a casei de licitații arată că ceasul a fost luat ca suvenir atunci când aproximativ 30 de soldați francezi au luat cu asalt Berghof, refugiul montan al lui Hitler, în mai 1945.

Se crede că apoi ceasul a fost revândut și a avut mai mulți proprietari până în prezent.

Alte articole din licitație au inclus o rochie care a aparținut soției lui Hitler, Eva Braun, fotografii cu autografe ale oficialilor naziști și o stea a lui David din pânză galbenă pe care este imprimat cuvântul “Jude”, care în germană înseamnă evreu. În timpul holocaustului, naziștii i-au obligat pe evrei să poarte aceste elemente de identificare galbene sub formă de brățări sau insigne, cu intenția de a-i izola și hărțui.

O scrisoare deschisă semnată de 34 de lideri evrei a descris vânzarea ca fiind “detestabilă” și a cerut ca obiectele naziste să fie retrase de la licitație. (Mediafax)

Vezi si

Tinerii se uită la televizor de aproape șapte ori mai puțin decât cei de peste 65 de ani

Tinerii se uită în prezent de aproape șapte ori mai puțin la televizor decât persoanele …