Thursday , September 29 2022

Noi fotografii compromitatoare cu Kate, ducesa de Cambridge

La Palatul Buckingham nu s-au temperat încă tensiunile generate de pozele cu Kate Middleton făcând plajă topless, poze care au apărut în revista Closer în această săptămână. Palatul a inițiat o acțiune în justiție, scrie businessinsider.com.
Între timp, revista italiană Chi a anunțat că va publica mai multe poze săptămâna viitoare.
Closer a anunțat că deține poze care o înfățișează pe Kate în ipostaze mult mai intime, pe care ar putea să le publice în viitorul apropiat, atunci când vor considera de cuviință.
Ce ar putea însemna „mai intime”, se întreabă cei de la businessinsider. com? Dar, mai ales, să fie acesta motivul pentru care la palatul Buckingham este atât de multă tensiune?
Ceea ce este extrem de interesant este cine se află însă în spatele tuturor acestor demersuri. Și anume, atât revista franceză Closer, cât și revista italiană Chi sunt deținute de grupul editorial Mondatori. Iar acesta este deținut la rândul său de …Silvio Berlusconi.
Familia regală britanică a dat în judecată, vineri, publicaţia Closer pe care o acuză de încălcarea “grotescă” a vieţii private, după ce revista franceză a publicat o serie de fotografii în care prinţesa Catherine, soţia prinţului William, apare fără sutien.
“Palatul St. James confirmă faptul că procedurile legale cauzate de încălcarea dreptului la viaţă privată au fost demarate, astăzi (vineri, n.r.), în Franţa, de către ducele şi ducesa de Cambridge împotriva editorilor revistei franceze Closer”, a anunţat într-un comunicat serviciul de presă al cuplului princiar britanic.
Tribunalul din Nanterre, un oraş aflat în apropiere de Paris, a precizat faptul că avocatul cuplului princiar britanic a demarat în instanţă o acţiune în regim de urgenţă, iar reprezentanţii revistei Closer vor fi audiaţi în cursul zilei de luni.
Sub titlul “Oh my God!”, fotografiile în cauză îi prezintă pe Will şi Kate, a căror conduită, caracterizată prin naturaleţe şi discreţie după căsătoria lor din aprilie 2011, le-a adus milioane de fani în lumea întreagă, relaxându-se şi făcând plajă pe terasa unei proprietăţi private datând din secolul al XIX-lea, departe de ochii paparazzilor.
Publicarea acestor fotografii reprezintă o veritabilă lovitură pentru Palatul Buckingham, care încearcă să îşi revină după scandalul provocat de recentele fotografii nud cu prinţul Harry, care au afectat prestigiul familiei regale britanice. Casa regală din Marea Britanie se bucura din nou de simpatia publicului, după nunta dintre William şi Catherine, jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a şi prezenţa acesteia la Jocurile Olimpice de la Londra.
Laurence Pieau, editorul-şef al revistei Closer, a descris acele fotografii ca fiind “o serie frumoasă” de instantanee, care prezintă un cuplu de îndrăgostiţi, spunând că acele poze nu sunt deloc degradante. Laurence Pieau a spus că deţine şi alte fotografii intime, ce fac parte din aceeaşi serie, dar pe care revista franceză a decis să nu le publice.
“Reacţia faţă de aceste fotografii a fost exagerată. Ceea ce se vede acolo este un cuplu format din doi tineri, care s-au căsătorit de curând, care sunt foarte îndrăgostiţi, iar acest lucru este splendid”, a spus Pieau pentru postul francez de televiziune BFM.
“Ea este cu adevărat o prinţesă a secolului al XXI-lea. Fotografiile prezintă o femeie tânără care apare topless, aşa cum puteţi vedea pe orice plajă din Franţa sau de oriunde din lume”, a adăugat Laurence Pieau.
Revista Closer este publicată de compania Mandadori, un grup italian deţinut de fostul premier italian Silvio Berlusconi, condus de fiica acestuia Marina. Mulţi avocaţi consideră că acesta va fi un caz dificil de apărat în justiţie, dar profiturile obţinute din comercializarea revistei au toate şansele să depăşească mult eventuala amendă pe care o va primi publicaţia franceză şi care se va ridica probabil la câteva mii de euro.
Publicarea acestor fotografii – care a generat o serie de comentarii furioase pe Twitter – a redeschis dezbaterea legată de dreptul la viaţă privată al familiei regale britanice şi la libertatea presei, la câteva săptămâni după ce un cunoscut site american a publicat câteva fotografii în care prinţul Harry, fratele mai mic al prinţului William, apare complet gol într-o cameră de hotel din Las Vegas.
“Harry a lansat o modă: în aceste zile, familia Windsor îşi dă hainele jos”, se afirmă în titlul care însoţeşte fotografiile tipărite în revista Closer, care susţine că deţine exclusivitate mondială pentru aceste instantanee, realizate în timpul unei scurte vacanţe pe care cuplul princiar britanic a petrecut-o la începutul lunii septembrie în sudul Franţei.
William şi fratele său mai tânăr Harry sunt fiii viitorului rege al Marii Britanii, Charles, a cărui mamă în vârstă de 86 de ani, regina Elizabeth a II-a, s-a bucurat de o uriaşă popularitate în 2012, anul care marchează jubileul ei de diamant.
Foarte mulţi dintre britanici consideră că există o diferenţă între a publica fotografii care expun “năzdrăvăniile imature” făcute de un membru al familiei regale aflat în vacanţă la Las Vegas şi “invadarea” vacanţei private a cuplului William-Kate.
Editorul-şef al tabloidului The Sun, singura publicaţie din Marea Britanie care a tipărit fotografiile în care prinţul Harry apărea nud, a spus că acesta este motivul pentru care The Sun a decis să nu publice instantaneele cu ducesa de Cambridge. “The Sun nu intenţionează să încalce dreptul la viaţă privată al cuplului regal prin publicarea acestor fotografii intruzive”, a spus Dominic Mohan.
Într-o veritabilă “furtună” de mesaje postate pe Twitter, utilizatorii de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii au criticat în majoritatea lor decizia revistei Closer de a publica acele fotografii.
“E o ruşine totală faptul că o fiţuică de mâna a doua din Franţa a invadat viaţa privată a lui Kate Middleton într-o astfel de manieră. Moralitatea presei a ajuns într-o gură de canal”, a scris, într-un mesaj pe Twitter, magnatul media Evgheni Lebedev, care deţine publicaţiile britanice The Independent şi London’s Evening Standard.
Fotografiile în care prinţul Harry apare nud au pătat imaginea pozitivă pe care familia regală britanică a întreţinut-o cu multă grijă după tragicul deces al prinţesei Diana din 1997 şi după scandalul declanşat de publicarea în presa britanică a unei serii de fotografii în care fosta soţie a prinţului Andrews, Sarah Ferguson, apărea în ipostaze intime alături de un om de afaceri american.
Surse din anturajul casei britanice susţin că publicarea acelor fotografii de către revista Closer i-au făcut pe membrii familiei regale să îşi amintească într-un mod cât se poate de dureros de felul în care paparazzi o urmăreau pe prinţesa Diana, mama prinţului William, iar acest incident este resimţit într-un mod extrem de acut. “Ne confruntăm cu un sentiment de supărare şi de neîncredere. Simţim că a fost încălcată o limită prin publicarea acelor imagini”, au declarat acele surse.
“Oare paparazii nu au învăţat chiar nimic din moartea prinţesei Diana?”, se întreabă într-un mesaj postat pe Twitter editorii de la publicaţia britanică MailOnline.
Prinţul William şi soţia lui au petrecut la începutul lunii septembrie o scurtă vacanţă la Chateau d-Autet, în apropiere de Aix-en-Provence, un oraş aflat în regiunea Luberon din sudul Franţei. Satele din această regiune, cu aspect de cărţi poştale, graţie câmpurilor de lavandă şi viilor renumite, reprezintă o destinaţie de vacanţă preferată de mulţi dintre străinii bogaţi care vin să se relaxeze în sudul Franţei.
Potrivit unui articol postat pe site-ul agenţiei de presă Reuters, în Franţa – unde a face plajă topless reprezintă ceva cât se poate de obişnuit şi unde membrii familiei regale britanice sunt priviţi cu un amestec de fascinaţie şi uimire, după ce francezii şi-au detronat ultimul monarh în 1870 – mulţi dintre cetăţenii din Hexagon nu înţeleg motivul pentru care publicarea acestor fotografii a generat un astfel de scandal.

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …