Sunday , February 5 2023

Netflix îşi suspendă serviciul în Rusia pentru a protesta faţă de invazia Ucrainei

Platforma americană de streaming Netflix şi-a suspendat serviciul în Rusia, au raportat duminică mai multe media americane, în semn de protest faţă de invazia rusă a Ucrainei, transmite AFP, citată de Agerpres.


Gigantul video la cerere şi-a întrerupt deja, la începutul săptămânii trecute, achiziţiile în Rusia, precum şi producţiile sale de programe originale.
“Ţinând cont de circumstanţele de pe teren, am decis să ne suspendăm serviciul în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt pentru site-ului revistei americane Variety.
Solicitat de AFP, Netflix nu a răspuns deocamdată.

Lider mondial, cu 221,8 milioane de abonaţi plătitori la sfârşitul anului 2021, platforma de streaming Netflix este un jucător minor în Rusia, unde are mai puţin de un milion de abonaţi, potrivit Wall Street Journal.
Grupul nu publică date numai despre piaţa rusă şi nu a răspuns unei solicitări a AFP privind numărul său de abonaţi în Rusia.
Netflix se alătură numeroaselor companii străine care şi-au anunţat suspendarea activităţilor sau retragerea lor totală din Rusia după lansarea ofensivei ruse în Ucraina. (Agerpres)

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …