Tuesday , February 27 2024

Natalie Portman are origini românesti

Actriţa Natalie Portman, câştigătoarea premiului Oscar din acest an pentru cea mai bună actriţă în rol principal, are origini româneşti, a declarat chiar ea pentru publicaţia franceză “Gala”.
Actriţa a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă pentru lansarea filmului “Black Swan/Lebăda neagă”, că are origini româneşti, ea fiind fiica unui medic israelian cu origini poloneze şi româneşti şi a unei decoratoare de origine austriacă şi rusă.
Numele real al lui Portman, care s-a născut la Ierusalim, este Natalie Hershlag.
Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din pelicula “Léon”, a lui Luc Besson, şi a continuat cu filme precum “Visând la Beverly Hills”, “Ispita/ Closer”, “Fantomele lui Goya” şi “V de la Vendetta”. Filmul “Black Swan”, un thriller psihologic american în regia lui Darren Aronofsky, în care Natalie Portman joacă alături de Vincent Cassel, a deschis Festivalul de la Veneţia din 2010.
Natalie Portman a câştigat în acest an premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal din filmul “Lebăda neagră” pentru rolul Ninei, o balerină în încercarea de a avea prestaţia perfectă în rolul principal din “Lacul lebedelor”. Portman a mai fost nominalizată la Oscar în 2005, la categoria “cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru prestaţia din filmul “Ispita/ Closer”.

Vezi si

Tatăl lui Taylor Swift este acuzat că a lovit cu pumnul un fotograf

O anchetă a fost deschisă, marţi, în Australia după ce un fotograf s-a plâns că …