Monday , March 4 2024

Mormântul unui soldat britanic cu numele Harry Potter atrage mii de turisti în Israel

Mormântul soldatului britanic Harry Potter, decedat pe 22 iulie 1939, în timpul unor lupte din Palestina, atrage în fiecare an mii de turi[ti în Israel, datorit\ asocierii cu numele celebrului vr\jitor din franciza “Harry Potter”, informeaz\ weirworldnews.org.
Mormântul soldatului britanic este situat în cimitirul ora[ului Ramle din Israel. Pe piatra funerar\ este marcat\ informa]ia potrivit c\reia soldatul britanic a decedat pe câmpul de lupt\ la vârsta de 19 ani.
Fluxul turistic c\tre acest or\[el din Israel a devenit tot mai important în urm\ cu cinci ani, dup\ o anchet\ a biroului de turism din localitate, care a dorit s\ afle mai multe informa]ii despre identitatea soldatului britanic. Recent, autorit\]ile locale au decis s\ profite de pe urma poten]ialului turistic al monumentului, incluzându-l pe lista obiectivelor turistice din regiune, ce poate fi consultat\ pe site-ul biroului de turism din Ramle. În trecut, cei mai mul]i turi[ti vizitau aceast\ localitate pentru a vedea ruinele unui templu din apropiere.
“Nu exist\ nicio leg\tur\ cu acel Harry Potter pe care îl cunoa[tem din c\r]i [i din filme, îns\ acest nume vinde. Numele poate fi exploatat din punct de vedere comercial”, a declarat Ron Paled, un ghid turistic israelian, care lucreaz\ pentru o agen]ie de turism din regiune.
Cele [apte romane scrise de autoarea britanic\ J. K. Rowling, pe baza c\rora au fost produse filmele din aceast\ serie, s-au vândut în peste 400 de milioane de exemplare, iar primele [ase filme din franciz\ au ob]inut încas\ri de peste 4 miliarde de dolari pe plan mondial.

Vezi si

VIDEO. BRIT Awards: Raye a câștigat 6 premii, un record

Cântăreaţa şi compozitoarea Raye a câştigat, sâmbătă, la Londra şase premii la gala BRIT, inclusiv …