Thursday , May 23 2024

Monica risca sa aduca pe lume un copil cu malformatii

La începutul acestui an, ea a urmat un tratament cu Roaccutane, un medicament extrem de eficient în tratarea acneei, care are însă o serie de efecte adverse puternice.
Pe prospectul medicamentului scrie clar că administrarea e contraindicată în cazul femeilor gravide. În plus, mai este specificat că nu este indicat să rămâi însărcinată imediat după încetarea tratamentului, pentru că rişti să faci un copil cu malformaţii, relateaza Libertatea.
Un apropiat al Monicăi Gabor ne-a mărturisit că vedeta ştia de aceste contraindicaţii de la doctorii care i-au prescris medicamentul şi care lucrează la o clinică privată din zona Foişorul de Foc (Bucureşti), pe care Moni o frecventa.
“I s-a spus că ar trebui să nu mai ia acest medicament în perioada fertilă, pentru că riscă să aibă probleme cu sarcina, poate avorta sau fătul ar putea avea malformaţii. Nu ştiu dacă Monica e sau nu însărcinată, eu am aflat din presă că ar fi în luna a cincea. Ştiu însă că în martie era încă sub tratament. Acum suntem în septembrie, asta înseamnă că a rămas gravidă prin aprilie”, ne-a mărturisit un apropiat al Monicăi.
“Femeilor care iau Roaccutane li se recomandă întreruperea tratamentului cu cel puţin un an înainte de a rămâne însărcinate, deoarece acest tip de tratament prezintă risc teratogen, adică fătul s-ar putea naşte cu malformaţii, lucru specificat pe prospectul medicamentului”, ne-a declarat dr. Mirela Miertoiu (foto), de la clinica DRM Estetic.

Vezi si

Actorul Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Actorul Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani, anunță pagina de Facebook …