Sunday , November 27 2022

Michael York, diagnosticat cu o maladie rara

michael york

Actorul britanic Michael York, în vârstă de 71 de ani, a dezvăluit într-un interviu recent că a fost diagnosticat cu amiloidoză, o maladie sangvină rară.
Starul britanic şi-a alarmat fanii în luna ianuarie, când a apărut în public cu o faţă “umflată”, cu ocazia unei reuniri într-o emisiune de televiziune cu fosta lui colegă din filmul “Cabaret”, actriţa Liza Minnelli, la New York.
york1În urmă cu doi ani, medicii l-au diagnosticat pe actorul britanic cu cancer osos, însă au descoperit ulterior că acesta suferă în realitate de amiloidoză, o maladie sangvină care distruge ţesuturile şi cauzează formarea de depozite anormale de proteine în organism.
Actorul s-a internat la un spital renumit din Statele Unite, în 2012, unde a suportat un transplant de celule suşă şi a făcut chimioterapie. “Mi-am pierdut vocea, complet, iar acest fapt este, pentru un actor, puţin cam alarmant. Acum, mi-a revenit într-un fel. În timpul chimioterapiei, din păcate, mi-a căzut tot părul. Faţa mea este acum puţin cam umflată. Probabil din cauza medicamentelor, dar şi din cauza bolii în sine. S-au format depozite (de proteine) peste tot”, a declarat actorul britanic, potrivit Mediafax.
Cu toată gravitatea bolii, Michael York nu se dă bătut şi spune că va lupta din toate puterile pentru a învinge boala.
Michael York este un reputat actor de teatru şi film, cu o filmografie bogată, care s-a remarcat în producţii cinematografice precum “Îmblânzirea scorpiei” (1967), “Romeo şi Julieta” (1968), “Cabaret” (1972), “Cei trei muschetari” (1973), “Orient Expres” (1974), “Marile speranţe” (1974), “Insula doctorului Moreau” (1977), “Iisus din Nazareth” (1977), “The Ring” (1996), “Puss in Boots” (1999) şi filmele din seria “Austin Powers”.

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …