Monday , May 20 2024

Michael Jackson a devenit artistul cu cel mai mare numar de piese descarcate de pe internet

Michael Jackson
Michael Jackson a devenit artistul cu cel mai mare numar de piese descarcate de pe internet din toate timpurile, potrivit unui clasament alcatuit de platforma Ovi Music Store lansata de compania Nokia, informeaza femalefirst.co.uk.
Cantaretul american Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, in Los Angeles, la varsta de 50 ani, in urma unei supradoze de propofol, i-a devansat in acest clasament pe Lady Gaga, Elvis Presley, The Black Eyed Peas si Rihanna.
Muzicologul Geoff Roberts considera ca aniversarea “regelui muzicii pop”, pe 29 august, este partial responsabila de aceasta crestere de popularitate a megastarului.
“Michael Jackson a fost intotdeauna o legenda a muzicii pop. Insa comemorarea unui an de la moartea sa si evenimentele ocazionate de aniversarea nasterii sale au reaprins «febra Michael Jackson» si tot mai multi fani i-au descoperit cantecele, facandu-l sa devina cel mai popular artist din toate timpurile”, a spus Geoff Roberts.
“Regele muzicii pop”, care ar fi implinit duminica 52 de ani, a fost cel mai popular artist in India, unde piesele sale au reprezentat 26% din totalul pieselor descarcate pe internet din catalogul Ovi Music Store. Cantaretul american a fost lider si in Marea Britanie, Germania, Olanda si Finlanda.
Single-ul sau din 1982 “Beat It” a fost cea mai populara piesa din Ovi Music Store, urmata la mica distanta de “Billie Jean” si “Thriller”.
Michael Jackson a incetat din viata pe 25 iunie 2009, in Los Angeles, la varsta de 50 de ani, in urma unei supradoze de medicamente. El a fost unul dintre artistii cu cele mai mari vanzari de albume din toate timpurile. Michael Jackson si-a inceput cariera muzicala impreuna cu fratii sai, in trupa Jackson 5, promovata de celebra casa de discuri Motown, dupa care s-a lansat intr-o stralucita cariera solo. Albumul sau “Thriller” a castigat opt premii Grammy. Sapte dintre aceste premii au fost obtinute pentru melodia care da titlul albumului.

Vezi si

Sharon Stone și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la actorie

Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se …