Saturday , May 8 2021

Michael Douglas: Tratamentul urmat a fost un adevărat iad

Michael Douglas se află “pe o pantă ascendentă” în lupta sa împotriva cancerului, a declarat, marţi, soţia acestuia, actriţa galeză Catherine Zeta-Jones, în timp ce actorul american a mărturisit că boala cu care a fost diagnosticat i-a oferit “o mică perspectivă asupra morţii”.
Michael Douglas, diagnosticat cu cancer la gât în luna august, a anunţat cu această ocazie că se pregăteşte pentru următorul său film, în care va interpreta rolul extravagantului artist american Liberace. Actorul a vorbit şi despre boala sa, într-un interviu acordat publicaţiei The Hollywood Reporter.
“Nivelul de chimioterapie primit, combinat cu radioterapia, a fost maximal”, a declarat Michael Douglas, în vârstă de 66 de ani, care a acordat acest interviu în apartamentul său din New York, însoţit de soţia sa, Catherine Zeta-Jones.
“E aproape halucinant să vezi că ei (medicii, n.r.) încearcă aproape să te omoare, înainte de a te readuce la viaţă”, a adăugat actorul american, declarând că tratamentul pe care l-a urmat a fost “un adevărat iad”.
“Acum se află cu adevărat pe o pantă ascendentă”, a declarat Catherine Zeta-Jones, în vârstă de 41 de ani.
Întrebat dacă boala cu care a fost diagnosticat l-a afectat profund, Michael Douglas a răspuns: “Ca să spun adevărul, încă nu am «digerat» acest moment. Nu m-am gândit la viaţă şi la moarte, am considerat cancerul ca o boală împotriva căreia trebuie să lupt. Nu am plonjat în străfundurile sufletului meu pentru a vedea ce se află acolo. Însă, cu siguranţă, cancerul mi-a oferit o mică perspectivă asupra morţii”.
De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul “Wall Street”. Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum “Idilă pentru o piatră preţioasă” şi “Wonder Boys”, însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune “Străzile din San Francisco”, difuzat de postul ABC între anii 1972 – 1976.
Unul dintre actorii de prim rang de la Hollywood şi fiu al unui alt actor de legendă, Kirk Douglas, Michael Douglas a jucat în 40 de lungmetraje, din toate genurile, remarcându-se în “Atracţie fatală” (1987), “Instinct primar” (1992), “Cădere liberă” (1993), “Hărţuire sexuală” (1994), “Jocul” (1997), “Trafic” (2000).
Cel mai recent film în care apare actorul este “Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule”, de Oliver Stone, lansat în această toamnă, în care Douglas a interpretat din nou rolul magnatului Gordon Gekko din pelicula “Wall Street” (1987), semnată de acelaşi regizor.
Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones s-au căsătorit în noiembrie 2000 şi au împreună doi copii. Actorul mai are un fiu, Cameron, din prima lui căsnicie cu Diandra Douglas.

Vezi si

Coldplay și-a lansat noua piesă, Higher Power, la bordul Stației Spațiale Internaționale

Trupa britanică Coldplay a ales o modalitate insolită pentru a marca lansarea de vineri a …