Michael Douglas: Fiul meu Dylan are nevoi speciale

19 septembrie 2010, 13:54

Actorul american Michael Douglas a declarat că familia sa a luat decizia de a se muta din Insulele Bermude la New York deoarece fiul său Dylan, în vârstă de zece ani, „are nevoi speciale”, informează dailymail.co.uk.

Actorul american în vârstă de 65 de ani a adăugat, într-un interviu recent acordat publicaţiei America’s Parade, că a luat împreună cu soţia sa, actriţa Catherine Zeta-Jones, decizia de a se muta la New York pentru ca fiul lor Dylan să poată primi îngrijirea medicală de care are nevoie.

„Unul dintre copiii noştri are nevoi speciale şi ni s-a recomandat ca el să urmeze cursurile unei şcoli speciale din New York”, a declarat Michael Douglas, fără a preciza, însă, în ce constau aceste „nevoi speciale” ale fiului său.

Actorul, care în prezent face chimioterapie pentru a învinge cancerul la gât cu care a fost diagnosticat recent, a declarat că această mutare îi permite soţiei sale să joace în spectacolul „A Little Night Music”, pus în scenă pe Broadway. În această vară, actriţa galeză Catherine Zeta-Jones a fost recompensată cu un premiu Tony pentru rolul ei din acest musical regizat de Stephen Sondheim.

Michael Douglas a spus, totodată, că este hotărât să îi protejeze pe cei doi copii ai săi pe care îi are cu actuala lui soţie – Dylan, în vârstă de 10 ani, şi Carys, în vârstă de şapte ani – de influenţele „negative”.

Încercând să devină un părinte mai bun, actorul american speră să îi ajute pe cei doi copii ai săi să evite tentaţiile şi problemele, referindu-se la faptul că fiul său cel mare, Cameron, în vârstă de 31 de ani, provenit din prima sa căsnicie, cu Diandra Douglas, a fost trimis la închisoare, la începutul acestui an, din cauza dependenţei de droguri.

Michael Douglas a dezvăluit, totodată, faptul că fiul său Cameron a început să consume droguri şi a devenit dependent de acestea încă de la vârsta de 13 ani.

„Sunt îngrijorat pentru Cameron, dar sunt totuşi optimist. Închisoarea este un fel de «clinică supremă» (de combatere a dependenţei de droguri, n.r.). Nu prea poţi să primeşti tot ce doreşti în închisoare. Există multe restricţii şi eşti testat. El înţelege situaţia. Fiecare an în care nu consumi droguri face ca anul următor să fie mai bun. Până acum, el a dansat oarecum printre picăturile de ploaie”, a declarat actorul american.

Cameron Douglas, fiul actorului Michael Douglas, a fost condamnat, în luna aprilie, la cinci ani de închisoare, pentru posesie de heroină şi trafic de cocaină şi mari cantităţi de metamfetamină.

Michael Douglas a divorţat de Diandra în anul 2000, după o căsnicie care a durat 23 de ani. Michael Douglas s-a căsătorit în acelaşi an cu actriţa galeză Catherine Zeta-Jones.

reportersite