Monday , February 26 2024

Michael Douglas, diagnosticat cu cancer la gât

Michael Douglas
Michael Douglas, în vârst\ de 65 de ani, a fost diagnosticat cu cancer la gât, celebrul actor american urmând s\ fac\ radioterapie [i chimioterapie timp de opt s\pt\mâni, informeaz\ Reuters.
Medicii se a[teapt\ ca Michael Douglas s\ se vindece complet în circa dou\ luni, a declarat purt\torul de cuvânt al actorului pentru revista People. Niciun alt detaliu privind boala actorului nu a fost f\cut public.
“Sunt foarte optimist”, a declarat Douglas pentru revista People.
Anul acesta nu a fost unul foarte bun pentru celebrul actor, fiul s\u, Cameron Douglas, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru posesie de heroin\ [i trafic de cocain\ [i mari cantit\]i de metamfetamin\.
De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câ[tigat dou\ premii Oscar, unul în calitate de produc\tor al filmului “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, împreun\ cu Saul Zaentz, în 1976, iar cel\lalt pentru rolul magnatului din lumea finan]elor Gordon Gekko din filmul “Wall Street”, regizat de Oliver Stone. De altfel, actorul american [i-a reluat acest rol într-un nou film, intitulat “Wall Street: Banii sunt f\cu]i s\ circule/ Wall Street: Money Never Sleeps”, care a avut premiera interna]ional\ în mai, la Festivalul de la Cannes.
Michael Douglas a ap\rut în numeroase lungmetraje, precum “Idil\ pentru o piatr\ pre]ioas\” [i “Wonder Boys”, îns\ rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poli]ie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune “Str\zile din San Francisco”, difuzat de postul ABC între anii 1972 – 1976.
Douglas a primit, totodat\, premiul pentru întreaga carier\ din partea Institutului de Film American, în 2009, dar [i un premiu Cesar onorific, în 1998, [i un Glob de Aur pentru întreaga activitate, în 2004.
De asemenea, Michael Douglas a primit titlul de Mesager al P\cii din partea Organiza]iei Na]iunilor Unite, în anul 1998.
Michael Douglas este fiul actorului Kirk Douglas [i al Dianei Dill [i este c\s\torit cu actri]a galez\ Catherine Zeta-Jones.

Vezi si

Festivalul de Film de la Berlin. Sebastian Stan a primit Ursul de Argint: „Pentru un băiețel din România înseamnă foarte mult”

La cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Ursul de …