Saturday , March 25 2023

Meta va restabili conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump

Meta Platforms a anunțat că va restabili conturile de Facebook și Instagram ale fostului președinte american Donald Trump în următoarele săptămâni, după o suspendare de doi ani, în urma revoltei de la Capitol Hill din 6 ianuarie 2021, scrie Reuters.

Restabilirea conturilor sale i-ar putea oferi un impuls lui Trump, care a anunțat în noiembrie că va candida din nou pentru Casa Albă în 2024. El are 34 de milioane de urmăritori pe Facebook și 23 de milioane pe Instagram, platforme care sunt vehicule cheie pentru campania politică și strângerea de fonduri.

Contul său de Twitter a fost restabilit în noiembrie de noul proprietar Elon Musk, dar Trump încă nu a postat acolo.

Susținătorii libertății de exprimare spun că este adecvat ca publicul să aibă acces la mesajele candidaților politici, dar criticii Meta au acuzat compania de politici de moderare laxe.

Meta a declarat miercuri, într-o postare pe blog, că a “pus în aplicare noi bariere de protecție pentru a descuraja infracțiunile repetate”.

“În cazul în care domnul Trump postează în continuare conținut care încalcă legea, conținutul va fi eliminat și va fi suspendat pentru o perioadă cuprinsă între o lună și doi ani, în funcție de gravitatea încălcării”, a scris Nick Clegg, președintele Meta pentru afaceri globale, în postarea de pe blog.

Decizia, deși așteptată pe scară largă, a atras reproșuri dure din partea avocaților drepturilor civile.

Nu este clar dacă și cum va profita Trump de oportunitatea de a reveni pe Facebook și Instagram.

Trump nu a trimis niciun tweet nou de când și-a recăpătat contul pe Twitter, spunând că preferă să rămână cu propria sa aplicație Truth Social. Dar purtătorul său de cuvânt al campaniei a declarat săptămâna trecută pentru Fox News Digital că revenirea pe Facebook “va fi un instrument important pentru campania din 2024 pentru a ajunge la alegători”.

Într-o postare pe Truth Social, Trump a reacționat la reintrarea sa pe aplicațiile Meta, spunând “Un astfel de lucru nu ar trebui să i se mai întâmple niciodată unui președinte în exercițiu, sau oricărei alte persoane care nu merită să fie pedepsită!” El nu a precizat dacă sau când va începe să posteze din nou pe platformele Meta.

Reprezentantul Adam Schiff, un democrat care a prezidat anterior Comisia de informații a Camerei Reprezentanților, a criticat decizia de a-l repune în funcție. “Trump a incitat la o insurecție”, a scris Schiff pe Twitter. “A-i da din nou acces la o platformă de socializare pentru a-și răspândi minciunile și demagogia este periculos”. (Mediafax)

Vezi si

O fostă angajată a Facebook a povestit cum a câștigat 190.000 de dolari pe an fără să facă nimic

O fostă angajată a Meta a povestit cum a reușit să câștige 190.000 de dolari …