Saturday , November 26 2022

Mesaj într-un restaurant din Texas: „75 de dolari dacă trebuie să vă ascultăm de ce nu doriți să purtați mască”

În prima săptămână a lui martie, guvernatorul de Texas, Greg Abbott, a emis un ordin prin care s-a ridicat obligativitatea purtării măștii și toate afacerile, inclusiv restaurante sau magazine, au primit permisiunea de a funcționa la capacitate de 100%. De altfel, astfel de măsură există în alte 15 state americane: Alaska, Arizona, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota și Tennessee.

Texanii au reacționat diferit în fața noii măsuri, care lasă la latitudinea cetățenilor purtatul măștii. Proprietarii unui restaurant din Denton au decis să păstreze obligativitatea măștii în interiorul localului lor și au înființat două taxe inedite, afișate chiar pe ușa de intrare, scrie CNN, citat de Libertatea: „50 de dolari dacă trebuie să explicăm de ce măștile sunt obligatorii” și ”75 de dolari dacă trebuie să vă ascultăm de ce nu sunteți de acord”.

„Tot ce cerem este ca clienții să poarte o mască în timp ce trec pe lângă o altă persoană care mănâncă și nu poartă o mască”, a scris proprietara Kat LaCombe pe pagina de Facebook a restaurantului. „La cinci minute după ce am lipit mesajul, oamenii care intrau râdeau și făceau poze”, a mai spus acesta.

„Mesele restaurantului sunt răsfirate, patronii au redus capacitatea, angajații poartă măști și se spală pe mâini înainte de a merge la fiecare masă și iau temperatura tuturor celor care intră în clădire. Există, de asemenea, dezinfectant pentru mâini la fiecare masă”, mai notează sursa citată.

În San Antonio, restaurantul lui Mike Nguyen, „Noodle Tree”, a fost vandalizat cu mesaje rasiste după ce a criticat public decizia de anula obligativitatea măștii. El a decis să păstreze regula la propriul local, cu excepția celor așezați la mese. În plus, funcționează în continuare la capacitate redusă, 70%, deși noile reglementări i-ar fi permis să se extindă complet. În primul week-end după relaxarea măsurilor, cifrele afacerii s-au dublat.

 

 

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …