Melania Medeleanu: Plecarea mea la CNN, o invenţie

17 septembrie 2010, 15:19

N Melania Medeleanu dezminte informaţiile potrivit cărora ar pleca de la Realitatea TV la CNN, tocmai în SUA

Site-ul showbiz.ro a publicat miercuri un articol în care spunea că Melania Medeleanu va pleca la CNN, alături de „omul cu care îşi împarte viaţa de ceva vreme”, citind drept surse persoane din interiorul trustului Realitatea-Caţavencu. Informaţia a fost preluată de mai multe cotidiane centrale, printre care Evenimentul Zilei şi România Liberă.
„Am stat toată ziua lângă telefon ieri în aşteptarea unui apel de la CNN, doar doar se confirmă veştile dezvăluite de „surse din interiorul trustului” ( sintagmă în spatele căreia se ascund în nenumărate rânduri minciuni sfruntate )”, a spus Melania Medeleanu.
„În mod normal aş fi tratat acest subiect ca ceea ce este: o invenţie care poate fi ignorată. Amploarea pe care a luat-o însă, mă determină să reacţionez- am primit mai multe sms-uri şi mesaje de felicitare decât de Paşte şi de Crăciun la un loc. Şi nu le merit. Nu plec la CNN, nu s-a pus nicio secundă problema şi nici n-am discutat cu nimeni despre aşa ceva”, a adăugat jurnalista.
„Din câte ştiu, nici la Realitatea TV n-a adus nimeni vorba în ultima vreme despre un asemenea subiect.  Cu toate astea, un site cu credibilitate îndoielnică, citând surse din interiorul trustului dar neobosindu-se să-mi dea un telefon care ar fi clarificat imediat situaţia, postează informaţia potrivit căreia mi-aş face bagajele pentru CNN.
E O SIMPLĂ INVENŢIE – Recunosc, sună bine, mă pune chiar într-o lumină favorabilă, dar rămâne totuşi o invenţie.
Că cineva dezinformat (ca să folosesc un eufemism), dă drumul acestui mesaj nu e atât de grav, pot să consider ca e o banală greşeală . Ce mi se pare cu adevărat grav e viteza cu care s-a răspândit această minciună şi faptul că atât de multe publicaţii – printre care câteva cu reputaţie serioasă –  s-au grăbit s-o preia fără să aibă nici măcar o confirmare, o minimă verificare a datelor. Unde-s vremurile în care pentru orice ştire aveai nevoie de 3 surse?
Nu plec la CNNşi nu am vorbit cu niciunul din cei care publică această aşa zisă ştire. Acest mod de a face presa este inacceptabil”.
În acest moment oricine poate posta pe un blog orice informaţie. Dacă ea e cât de cât interesantă, se va răspândi indiferent de valoarea ei de adevăr. Şi asta e îngrijorător. În cazul meu, aceasta invenţie nu are consecinţe majore . Nu pot să nu mă întreb însă ce se întâmplă cu „ştirile” care discreditează oameni, care au un impact asupra vieţilor lor ?” (realitatea.net)

reportersite