Thursday , February 9 2023

Mel Gibson va regiza al cincilea film din franciza „Armă mortală”

Mel Gibson va regiza al cincilea film din franciza „Armă mortală/ Lethal Weapon”, după ce Richard Donner, care a realizat toate celelalte producții din seria Warner Bros., a murit în luna iulie.

Franciza „Armă mortală” a debutat în 1987, iar Gibson și Danny Glover au jucat în toate cele patru filme. Richard Donner a murit în luna iulie, la vârsta de 91 de ani.

El se apucase de lucru pentru al cincilea lungmetraj, care fusese dezvoltat mai mulți ani. Cea mai recentă variantă de scenariu a fost scrisă de Richard Wenk, care a semnat și seria „Equalizer” cu Denzel Washington. Pentru schimbarea de regie s-a lucrat mai multe luni și a primit binecuvântarea, după cum scrie The Hollywood Reporter, văduvei lui Donner, Lauren Shuler Donner.

La un eveniment din Londra, Mel Gibson a declarat că, într-o zi, Donner i-a spus: „«Ascultă, puștiule, dacă dau colțul, tu îl vei face». I-am spus: «Taci»”. „A murit, într-adevăr. Dar mi-a cerut să îl fac și, la momentul acela, nu am spus nimic. Le-a spus soției lui și studioului și producătorului. Așadar, voi regiza al cincilea film”, a povestit el. Lansat în 1987, „Armă mortală” a avut un mare succes generând încasări de 120 de milioane de dolari în toată lumea.

Alte trei filme apărute în 1989, 1992 și 1998 au generat în total 955 de milioane de dolari. Au fost realizate, de asemenea, două seriale spin-off. Gibson, în vârstă de 65 de ani, e cunoscut pentru rolurile din filme ca „Mad Max”, din filmele „Braveheart”, pe care l-a și regizat, „The Patriot” și „Signs”. Mel Gibson a fost recompensat cu Oscar pentru regia „Braveheart”, lungmetraj premiat de Academie și la categoria „cel mai bun film”. A mai primit în 2017 o nominalizare pentru regia dramei „Hacksaw Ridge”. El a mai regizat „Apocalypto” și „The Passion of the Christ”.

Vezi si

Roger Waters (Pink Floyd), invitat de Rusia să vorbească la ONU despre armele livrate Ucrainei

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să …