Tuesday , April 16 2024

Meghan Markle și-a lansat podcastul pe Spotify. Primul episod, cu Serena Williams, despre conotația negativă a cuvântului „ambiție” în cazul femeilor

În cadrul parteneriatului lor pe mai mulţi ani între Spotify şi compania lor de producţie Archewell Audio, Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au lansat marţi podcastul săptămânal „Archetypes”. Primul episod o are invitată pe Serena Williams.

Pentru acest prim episod, intitulat „The Misconception of Ambition”, ducesa de Sussex, şi-a invitat prietena, pe campioana de tenis Serena Williams. Împreună, ele au discutat în special despre dublul standard cu care se confruntă femeile atunci când sunt calificate drept „ambiţioase”, respectiv impactul pe care acest lucru îl are asupra vieţilor lor.

„Nu-mi amintesc să fi simţit personal conotaţia negativă din spatele cuvântului ambiţios până când am început să mă întâlnesc cu soţul meu de acum şi se pare că ambiţia este un lucru teribil, teribil. Pentru femei”, a afirmat Meghan Markle. „Din moment ce am simţit negativitatea din spatele ei, este foarte greu să nu o simt. Nu pot să nu văd asta nici în milioanele de fete şi femei care se fac mai mici, mult mai mici în mod regulat”.

În podcast, Meghan explică că vrea să exploreze stereotipurile care inhibă femeile şi să afle de unde provin şi de ce au persistat atât de mult timp, adăugând: „Desigur, ştiu eu însămi una sau două din aceste etichete”.

Meghan şi Williams, care îşi descriu prietenia strânsă în podcast, vorbesc şi despre modul în care femeile sunt privite diferit atunci când devin mame, Meghan spunând: „Dublul standard între modul în care sunt trataţi bărbaţii şi femeile după ce au copii este atât de real. Am simţit-o”.

Williams, care a anunţat recent că se retrage din tenis, a dezvăluit chinul prin care a trecut când a luat decizia de a-şi „extinde” cariera. Williams a spus că a fost adesea pe punctul de a plânge de când a luat decizia, dar a fost „încântată că nu mai trebuie să-şi facă griji cu privire la… a performa la un nivel atât de înalt”.

În următorul episod, ducesa de Sussex se va întâlni cu cântăreaţa Mariah Carey.

Vezi si

Furie stârnită de un plan de tururi private de 5.000 de euro în Acropole

Un plan al Ministerului Culturii Greciei de a oferi tururi private ale Acropolei, la un …