Friday , December 2 2022

Marii castigatori ai Premiilor Emmy 2013: "Breaking Bad" si "Modern Family"

breaking bad

“Breaking Bad” şi “Modern Family” au câştigat premiile pentru “cel mai bun serial-dramă” şi “cel mai bun serial-comedie” la cea de-a 65-a ediţie a galei Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.
A fost pentru prima dată când producţia AMC “Breaking Bad” a câştigat premiul pentru “cel mai bun serial-dramă”, în timp ce este pentru a patra oară consecutiv când “Modern Family” (ABC) câştigă premiul Emmy pentru “cea mai bună comedie”.
Cele mai importante premii din industria TV americană au revenit unei combinaţii de producţii noi şi vechi şi au pus în valoare tendinţele care domină televiziunea în prezent – difuzările pe telefoane mobile, platforme online etc.
Astfel, platforma de streaming online Netflix a obţinut premiul pentru cea mai bună regie (David Fincher), pentru thrillerul politic “House of Cards”, difuzat exclusiv pe internet.
Veteranul producător HBO, care conducea în topul nominalizărilor cu 108 din peste 500, a dovedit că este încă competitiv în industrie, unde întâmpină provocări din partea televiziunii prin cablu clasice şi a internetului.
Jeff Daniels, care joacă rolul unui realizator TV în producţia HBO “The Newsroom”, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial-dramă, în timp ce Claire Danes a obţinut premiul Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial-dramă, pentru interpretarea unui agent CIA suferind de personalitate bipolară în “Homeland”.
HBO a câştigat detaşat şi la categoriile dedicate miniseriilor TV, cu filmul despre pianistul Liberace – “Behind the Candelabra”. Astfel, Michael Douglas a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din acest film, unde apare alături de Matt Damon. “Behind the Candelabra” a mai câştigat premiile pentru cel mai bun film TV şi cel mai bun regizor în această categorie – Steven Soderbergh.
Laura Linney a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film de televiziune, pentru rolul din “The Big C: Hereafter” (Showtime).
În categoriile dedicate comediilor, Julia Louis-Dreyfus a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru al doilea an consecutiv, pentru rolul din producţia HBO “Veep”, iar Jim Parsons a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din producţia CBS “The Big Bang Theory”.
Totodată, premiile pentru roluri secundare au revenit actorilor Ellen Burstyn, pentru “Political Animals” (film/ miniserie TV), James Cromwell, pentru “American Horror Story: Asylum” (film/ miniserie TV), Bobby Cannavale, pentru “Boardwalk Empire” (serial-dramă), Anna Gunn, pentru “Breaking Bad” (serial-dramă), Tony Hale, pentru “Veep” (serial-comedie) şi Merritt Wever, pentru “Nurse Jackie” (serial-comedie).
Duminică seară au mai fost acordate, printre altele, premii Emmy pentru cel mai bun realiy-show (“The Voice”, NBC), dar şi cel mai bun program de varietăţi (“The Colbert Report”, Comedy Central).
The Academy of Television Arts & Sciences, organizatorul galei Emmy, a acordat, duminică seară, premii pentru 26 de categorii. Alte trofee, grupate în 77 de categorii tehnice, reunite sub numele Creative Arts Awards, au fost decernate pe 15 septembrie.
În topul producătorilor, HBO conduce cu 27 de premii Emmy, urmat de CBS cu 16 premii, NBC cu 11 premii, Showtime cu 7 premii şi ABC cu 4 premii.
În ceea ce priveşte programele TV, “Behind The Candelabra” conduce în topul premiilor Emmy cu 11, urmat fiind de “Boardwalk Empire” – 5, “Cea de-a 66-a gală a premiilor Tony” – 4, “Saturday Night Live” – 4 şi “The Big Bang Theory” – 3.
Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de “premiile Emmy”, până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul “primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.
Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX. Anul acesta, evenimentul a fost difuzat de NBC.

Vezi si

Breșă de securitate în WhatsApp. 360 de milioane de numere, expuse

O breșă de securitate în WhatsApp a expus numerele de telefon a aproximativ 360 de …