Saturday , April 13 2024

Lindsay Lohan, acuzată că a făcut reclamă unor criptomonede fără să declare că a fost plătită

Opt vedete, printre care actrița Lindsay Lohan și youtuber-ul Jake Paul, au fost acuzate de autoritățile de supraveghere a pieței americane că și-ar fi folosit platformele sociale pentru a face publicitate pentru două criptomonede fără să dezvăluie că au fost plătite pentru acest lucru, scrie BBC.

Acuzațiile au fost anunțate de Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA într-un comunicat de presă de miercuri. Fără să-şi recunoască vinovăţia, Lindsay Lohan şi Jake Paul au convenit să plătească amenzi de 40.670 de dolari şi, respectiv, 101.887 de dolari. Actriţa de filme porno Michele Mason (cunoscută sub numele de Kendra Lust), rapperul Lil Yachty (Miles Parks McCollum), cântăreţii Ne-Yo (Shaffer Smith) şi Akon (Aliaune Thiam) au fost de acord să plătească amenzi pentru a încheia procesele. Rapperul Soulja Boy (DeAndre Cortez Way) şi cântăreţul Austin Mahone nu au fost de acord să încheie o înţelegere.

Grupul este acuzat că a promovat ilegal criptomonedele TRX și BTT „fără a dezvălui că au primit bani pentru acest lucru sau care a fost valoarea sumelor primite”, a comunicat Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA. Mesajul prin care Lindsay Lohan le-a cerut celor urmăritorilor săi pe Twitter să investească în cele două criptomonede a ajuns la 8,4 milioane de persoane.

Vedetele sunt acuzate într-un caz care îl vizează pe antreprenorul Justin Sun pentru comercializarea activelor Tronix şi BitTorrent fără a se înregistra la autorităţile competente şi pentru că au încercat să manipuleze brokerajul Tronix. Justin Sun este urmărit penal pentru că a încercat să manipuleze brokerajul Tronix prin amplificarea artificială a tranzacţionării activului pe piaţa secundară: el le-a cerut angajaţilor să transfere Tronix către două dintre conturile sale pe platforme de criptomonede.

Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA îl acuză pe Justin Sun, cunoscut pentru că a fondat ecosistemul Tron, că a căutat să-şi promoveze activele pe reţelele sociale, plătind celebrităţilor să scrie mesaje pe Twitter în favoarea Tronix şi BitTorrent. Justin Sun a ajuns cunoscut după ce a plătit 4,6 milioane de dolari pentru a lua cina cu investitorul Warren Buffett.

 

Vezi si

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit vineri la Florența, la vârsta de 83 de …