Sunday , November 27 2022

Liderul Pink Floyd, extrem de dur după ce a refuzat o ofertă uriașă de la Facebook. Despre Zuckerberg: „Unul dintre cei mai puternici idioţi din lume”

Roger Waters, membru fondator al trupei rock britanice Pink Floyd, a declarat că a refuzat “o sumă uriaşă de bani” oferită de compania Facebook, al cărei preşedinte, cofondator şi CEO este Mark Zuckerberg, pentru utilizarea piesei emblematice din 1979 “Another Brick in the Wall, Part 2” într-o reclamă pe Instagram, relatează marţi Business Insider, care citează revista Rolling Stone.

“A venit în această dimineaţă cu o ofertă pentru o sumă uriaşă, uriaşă de bani”, a declarat Waters la un eveniment recent pro-Julian Assange. El a adăugat că a refuzat în mod categoric oferta Facebook.

“Menţionez asta doar pentru că aceasta este o mişcare insidioasă a lor pentru a prelua absolut tot”, a precizat muzicianul, adresându-se lui Mark Zuckerberg şi subliniind că nu doreşte să fie “părtaş” la aşa ceva.

„Far Out Magazine „ a relatat anterior că formaţia a refuzat să permită ca muzica sa să fie utilizată în cadrul reclamelor care nu sunt pentru o “cauză bună”.

Liderul formaţiei inclusă în “US Rock and Roll Hall of Fame” în 1996 şi în “UK Music Hall of Fame” în 2005 a citit din scrisoare în timpul evenimentului. “Considerăm că sentimentul de bază al acestui cântec continuă să fie atât de răspândit şi atât de necesar astăzi, ceea ce dovedeşte cât de atemporală este piesa”, se spunea în cerere.

Waters a declarat că, în opinia sa, compania americană doreşte “să facă Facebook şi Instagram mai puternice decât sunt deja… astfel încât să poată continua să ne cenzureze pe toţi cei din această încăpere şi să împiedice povestea despre Julian Assange să ajungă la publicul larg şi acesta să poată spune: “Ce? Nu. Gata”.

“Cum de i-am dat putere?”, s-a întrebat Waters în cadrul evenimentului, cu referire la Zuckerberg. “Totuşi, iată-l, unul dintre cei mai puternici idioţi din lume”, a adăugat muzicianul.

Facebook nu a răspuns la solicitarea Business Insider de a comenta pe marginea acestui subiect. (AGERPRES)

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …