Thursday , May 23 2024

Leslie Nielsen a murit duminică, la vârsta de 84 de ani

Actorul canadian Leslie Nielsen, starul francizei de comedie “Naked Gun”, a decedat, duminică, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din statul american Florida, din cauza unei pneumonii, a anunţat nepotul său Doug Nielsen.
Internat în urmă cu 12 zile din cauza unor probleme pulmonare, starea de sănătate a actorului s-a agravat în ultimele 48 de ore, a precizat Doug Nielsen pentru un post de radio din Manitoba.
Duminică după-amiază, “avându-i alături pe prieteni şi pe soţia sa Barbaree, a adormit şi a murit în timpul somnului”, a adăugat aceeaşi sursă.
Născut pe 11 februarie 1926 în oraşul canadian Regina, Leslie Nielson a studiat actoria la Toronto şi New York şi a avut o carieră în film şi televiziune de peste şase decenii, în timpul căreia a jucat în peste 100 de filme.
Actorul canadian a debutat în televiziune în anii 1950 şi devenit cunoscut graţie rolurilor din serialele americane “Peytone Place”, “Dr. Kildare”, “Evadatul”, “Kojak” şi “M.A.S.H.”.
Leslie Nielsen a devenit un star internaţional prin rolurile din comediile “Avionul bucuclaş/ Airplane!” şi trilogia “Naked Gun/ Un poliţist cu explozie întârziată”.
Leslie Nielsen a fost căsătorit de trei ori şi a avut două fiice cu a doua soţie.

Vezi si

Actorul Sebastian Stan în rolul lui Donald Trump în „The Apprentice”, 8 minute de ovații la Cannes (VIDEO)

Sebastian Stan joacă rolul principal în “The Apprentice”, film care analizează viața lui Donald Trump …