Monday , April 22 2024

Legendarul chitarist Gary Moore a murit duminicã

Legendarul chitarist rock, Gary Moore a murit, duminicã, la vârsta de 58 de ani, informeazã site-ul bbc.co.uk.
Moore a fost chitaristul trupei Thin Lizzy, având de asemenea o carier\ solo foarte apreciat\. De altfel, managerul trupei Thin Lizzy, Adam Parsons, a declarat pentru BBC c\ artistul a murit la primele ore ale zilei de duminic\.
Potrivit presei str\ine, artistul a murit în somn, într-un hotel din Spania.
Gary Moore a sus]inut un concert în România, anul trecut, în cadrul Ciuc Summer Fest, ce a avut loc la Bucure[ti, în iulie.
Gary Moore, pe numele s\u adev\rat Robert William Moore, [i-a început cariera muzical\ în anii ’60 [i a evoluat de-a lungul timpului al\turi de arti[ti precum Thin Lizzy, B.B. King, Colosseum II, Greg Lake sau trupa de blues-rock Skid Row, precum [i Albert Collins, Jim Capaldi, The Beach Boys, Gary Husband, Ozzy Osbourne sau Andrew Lloyd Webber. Portofoliul s\u a fost completat [i de o complex\ carier\ solo. A debutat în 1973, odat\ cu lansarea albumului “Grinding Stone”, iar câ]iva ani mai târziu, în 1978, a revenit în aten]ia criticilor de specialitate cu albumul “Parisienne Walkways”, realizat în colaborare cu Phil Lynott, care i-a propulsat pe primele pozi]ii din UK Singles Chart. La scurt timp a urmat albumul “Thin Lizzy”.
Piese precum “Parisienne Walkways”, “Out in the Fields”, “Empty Rooms”, “Over the Hills and Far Away”, “Wild Frontier”, “Friday on My Mind”, “After the War”, “Still Got the Blues (For You)”, “Cold Day in Hell” sau “Story of the Blues” au f\cut istorie în interpretarea lui Gary Moore, artistul fiind considerat unul dintre cei mai talenta]i chitari[ti ai tuturor timpurilor.

Vezi si

VIDEO. Trupa Spice Girls s-a reunit la petrecerea dată de Victoria Beckham la Londra, cu ocazia împlinirii a 50 de ani

Membrele trupei Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a Victoriei Beckham, …