Sunday , November 27 2022

Kirsten Dunst – premiul pentru interpretare feminină, la Festivalul de la Cannes

Actriţa Kirsten Dunst a câştigat premiul de interpretare feminină la Festivalul Internaţional de la Cannes (11 – 22 mai), pentru rolul din “Melancholia” de Lars Von Trier, la gala de duminică.
Pe scenă, actriţa i-a mulţumit lui Lars Von Trier pentru că i-a dat posibilitatea să fie “liberă” în acest film, potrivit imaginilor difuzate de canalplus.fr.
De altfel, lui Lars Von Trier, un răsfăţat al Cannes-ului, i-a fost interzisă prezenţa la festival, după ce, în cadrul evenimentului, a făcut afirmaţii referitoare la nazism şi Adolf Hitler, la conferinţa de presă pentru prezentarea celui mai recent film al său, “Melancholia”.
Actriţa americană Kirsten Dunst, născută pe 30 aprilie 1982, s-a făcut remarcată în filmul “Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor” (1994), în care a jucat alături de Brad Pitt şi Tom Cruise, obţinând o nominalizare la Globurile de Aur şi premiul pentru cel mai bun debut la MTV Movie Awards. În 1995, a fost inclusă în lista celor mai frumoşti 50 de oameni realizată de revista People. Actriţa a fost apreciată pentru interpretarea din “Sinuciderea fecioarelor” (1999) semnat de Sofia Coppola, regizoare cu care a mai colaborat şi la “Marie-Antoinette” (2006), peliculă în care Dunst a avut rolul titular. De asemenea, a fost distribuită în filmul lui Michael Gondry “Strălucirea eternă a minţii neprihănite”, în 2004, jucând alături de Jim Carrey şi Kate Winslet, şi a devenit celebră graţie filmelor din seria “Omul-Păianjen”.

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …