Sunday , May 26 2024

KFC îşi cere scuze după ce le-a trimis clienților din Germania un mesaj care evoca noaptea pogromului nazist

„Ziua comemorării nopţii pogromului nazist – Răsfăţaţi-vă cu mai multă brânză fragedă cu pui crocant”: acesta este mesajul promoțional trimis de KFC pe aplicaţia sa din Germania, care face referire la Noaptea de Cristal (Kristallnacht), organizată de nazişti în 1938, informează AFP, preluată de Agerpres. 

Gigantul american al puiului prăjit a trimis miercuri această notificare către utilizatorii aplicaţiei sale din Germania, atrăgându-şi o ploaie de critici.

Ulterior, KFC a trimis un nou mesaj în care spune că a fost vorba de o „greşeală”.

„În urma unei erori în sistemul nostru, am trimis un mesaj incorect şi nepotrivit prin intermediul aplicaţiei noastre”, a explicat KFC. „Ne pare rău, ne vom revizui imediat procedurile interne pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla”, a anunţat gigantul american.

Noaptea de Cristal a fost un pogrom comis în Germania nazistă împotriva evreilor în noaptea de 8 spre 9 noiembrie 1938. Sute de sinagogi şi lăcaşuri de cult au fost incendiate şi mii de magazine deţinute de evrei au fost jefuite de către SA şi SS naziste. Aproximativ o sută de evrei au fost atunci ucişi.

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …