Friday , May 31 2024

Kevin Spacey, găsit nevinovat de o instanță din Londra pentru nouă infracțiuni de agresiune sexuală

Actorul Kevin Spacey a fost găsit nevinovat pentru toate cele nouă capete de acuzare care au fost formulate împotriva sa pentru infracţiuni sexuale, într-un proces deschis la Londra, scrie BBC. Kevin Spacey a părut emoţionat la auzul verdictului la care au ajuns juraţii.

Starul din „House of Cards” a fost găsit nevinovat pentru toate capetele de acuzare care se refereau la agresiune sexuală, anunță BBC.

Spacey, care împlinește azi 64 de ani, a lăcrimat când a auzit verdictul, după 12 ore și jumătate de deliberări, anunță The Sun. El și-a dus mâna la inimă și a spus „Mulțumesc” de două ori juraților.

Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, a fost judecat la Southwark Crown Court pentru acuzaţii de infracţiuni sexuale împotriva a patru bărbaţi, comise între 2004 şi 2013 în Marea Britanie, unde a lucrat din 2003 ca director artistic al teatrului Old Vic din Londra.

Cei patru acuzatori au spus că Spacey i-a pipăit agresiv, iar unul dintre reclamanți a spus chiar că actorul l-a drogat și i-a făcut sex oral în timp ce era leșinat.

Actorul a declarat la audieri că a avut întâlniri „romantice”, „consensuale”, „drăguțe”
În 13 iulie, când a depus mărturie la un tribunal din Londra, Kevin Spacey a negat că ar fi comis vreo agresiune sexuală și le-a spus juraților că a fost „zdrobit” de acuzații.

Câștigător a două premii Oscar, Spacey a negat că a făcut sex fără consimțământ sau că a fost agresiv. Întrebat de avocatul său despre cariera și timpul petrecut la Londra, starul de la Hollywood a vorbit despre cunoscuții lui celebri, spunând că i-a cumpărat odată actriței britanice Judi Dench o masă de ping-pong și a achiziționat „cel mai scump Mini Cooper cumpărat vreodată”, lăsând automobilul în garajul cântărețului Elton John.

Spacey a fost întrebat mai întâi despre un reclamant care susține că actorul l-a agresat în mod repetat pe o perioadă de aproximativ patru ani, la începutul anilor 2000. Avocatul său, Patrick Gibbs, l-a întrebat pe Spacey despre relația sa cu bărbatul, iar Spacey a răspus: „Mi-a plăcut foarte mult. Ne-am distrat bine împreună. Am râs mult”. Actorul l-a descris pe reclamant drept „amuzant, fermecător și îi plăcea să flirteze”. Întrebat dacă și lui îi plăcea să flirteze, Spacey a răspuns: „Da”. El a spus că, pe măsură ce relația sa cu reclamantul s-a dezvoltat în timp, „a devenit oarecum sexuală”. Spacey a negat că nu a fost consensual, spunând: „Nu s-a întâmplat într-un mod violent, agresiv, dureros. A fost blând și a fost emoționant și, în mintea mea, a fost romantic”. El a mai spus: „Nu am făcut niciodată sex împreună pentru că a spus clar că nu vrea să meargă mai departe și asta se întâmplă uneori și doar respecți cât de departe vrea cineva să ajungă”.

Spacey a negat că a agresat sexual un al doilea bărbat, care susține că actorul a făcut față de el mai multe remarci sexuale la un eveniment caritabil din Londra și că Spacey l-a învârtit și i-a prins tare organele genitale, ca „o cobră”.

„Nu am spus niciodată nimic din lucrurile pe care el susține că i le-am spus și nu le-aș fi zis nimănui în viața mea”, a spus Spacey. Despre presupusul atac, el a adăugat: „Nu s-a întâmplat niciodată”.

Spacey a negat, de asemenea, acuzațiile unui al treilea reclamant, care spune că actorul i-a făcut sex oral cu el în timp ce era leșinat în apartamentul lui Spacey din Londra, la sfârșitul anilor 2000. Spacey a negat și că l-ar fi drogat înainte de presupusul atac, spunând: „Nimic din toate acestea nu este adevărat”.„Am avut o seară consensuală, cred că drăguță și apoi el – dacă a regretat imediat, nu știu, nu pot vorbi în numele lui”, a spus Spacey.

Vezi si

Nicky Minaj, Hardwell și Rita Ora, pen scena SAGA FESTIVAL, la București, în iulie

Cea de-a patra ediție SAGA FESTIVAL va avea loc vara asta, de pe 5 pe …