Monday , September 26 2022

Katy Perry a plagiat unul dintre hit-urile ei, potrivit unei instanţe de judecată 

Cântăreaţa americană Katy Perry (34 de ani) este acuzată că a plagiat unul dintre hit-urile ei, după ce un juriu a stabilit că respectiva piesă copiază un cântec rap.

Un juriu din California a decis, după un proces care a durat o săptămână, că melodia „Dark Horse“ a cântăreţei Katy Perry copiază „Joyful Noise“ a rapperului Marcus Gray, cunoscut drept Flame, informează publicaţia The Hollywood Reporter, citată de News.ro.

„Dark Horse“ este una dintre cele mai cunoscute melodii din repertoriul vedetei şi doar pe YouTube are peste 2,5 miliarde de vizualizări. Procesul a fost intentat de Gray, care spune că piesa din 2013 a lui Perry este bazată pe compoziţia lui.

Rapperul a susţinut că producătorul Dr. Luke a preluat beat-ul. În proces, cântăreaţa şi producătorul au susţinut că nu au ascultat niciodată „Joyful Noise“, iar Gray a subliniat că piesa lui a avut un succes de nişă. El a spus că este posibil ca cei doi să o fi ascultat la gala Grammy sau pe YouTube ori MySpace, unde cântecul a avut milioane de accesări.

Mai mult, Perry şi Luke au încercat să arate că nici „Joyful Noise“ nu este o compoziţie originală, spunând că beat-ul era un sample. Ei au apelat la experţi, aduşi ca martori, care să explice lipsa similitudini substanţiale.

Vezi si

Cei mai sexy bărbați din lume, în opinia lui Brad Pitt

Brad Pitt, într-o nostimă discuție pe care a avut-o cu cei de la „Vogue”, a …