Rapperul Kanye West își anunță candidatura la președintia SUA 

reportersite
05 iulie 2020, 6:08

Rapperul și producătorul Kanye West, sustinator al presedintelui Donald Trump, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale americane din noiembrie. „Acum trebuie să îndeplinim promisiunea Americii prin a avea încredere în Dumnezeu, a ne uni viziunile și a ne construi viitorul. Eu candidez pentru președinția Statelor Unite! # 2020VISION”, a declarat Kanye West, potrivit AFP.

rapper, Kanye West, candidat, presedintie, SUA, Obiectiv

Kanye West este un sustinator al lui Donald Trump

Artistul miliardar, în vârstă de 43 de ani, care îndeamnă în una dintre melodiile sale „țintește stelele și, dacă eșuezi, aterizezi pe un nor”, nu a oferit detalii suplimentare.

Deşi West nu a mai transmis nimic altceva, lăsându-i pe internauţi să se întrebe dacă vorbeştee serios sau e o glumă, rapperul a reuşit deja să-şi atragă sprijinul unor nume importante precum Elon Musk. „Ai sprijinul meu complet”, a replicat CEO-urile SpaceX şi Tesla pe Twitter.

Soțul vedetei Kim Kardashian ține în ultimii ani prima pagină a presei de cancan cu problemele sale psihiatrice, observațiile controversate despre sclavie și pentru sprijinul acordat președintelui republican Donald Trump, care este foarte nepopular în lumea rapului.

De asemenea, Kanye West s-a întâlnit cu președintele republican singur în Biroul Oval, în 2018. „Va veni momentul în care voi fi președintele Statelor Unite”, declarase Kanye în cadrul unui interviu cu Zane Lowe la Apple Music.

Kanye West are 42 de ani și are o avere de 1,3 miliarde de dolari. Muzicianul și-a sporit averea mai ales după colaborarea cu compania Adidas, pentru care a lansat linia de pantofi sport Yeezy, vânduți cu 200 de dolari perechea.

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, „Graduation”, a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West, câştigător a 21 de premii Grammy, şi-a lansat cel mai recent album de studio, „Jesus Is King”, anul trecut.

La sfârșitul lunii iunie, Kanye West a lansat o nouă melodie cu puternice tonuri biblice, „Spălați-ne în sânge”, însoțită de un clip care conține imagini ale demonstrațiilor anti-rasism recente care au zguduit Statele Unite.

sursa: HotNews