Justin Timberlake nu condamna descarcarile ilegale de pe internet

reportersite
04 octombrie 2010, 17:56

Cânt\re]ul Justin Timberlake i-a luat ap\rarea lui Sean Parker, cofondatorul site-ului Napster, în dezbaterea referitoare la desc\rc\rile ilegale de pe internet, recunoscând c\ ar fi folosit el însu[i acest program de file sharing dac\ nu ar fi devenit celebru, relateaz\ femalefirst.co.uk.

Site-ul Napster, conceput ca un program de partajare de fi[iere muzicale pe internet, a fost închis în anul 2001, în urma unor procese intentate în justi]ie de arti[ti de renume, precum Metallica [i Dr. Dre, dar [i de câteva case de discuri importante.

Sean Parker [i-a relansat cariera în 2004, când a fost angajat pe postul de consilier pentru Facebook.com, iar Justin Timberlake interpreteaz\ rolul s\u în filmul „The Social Network”, care relateaz\ evenimentele din primele zile de existen]\ ale acestei platforme de socializare ce a devenit în zilele noastre un veritabil fenomen social.

Justin Timberlake s-a documentat serios pentru rolul cofondatorului site-ului Napster, informându-se, totodat\, despre aspectele legale eviden]iate în timpul procesului din 2001 [i a recunoscut c\ ar fi folosit ca orice tân\r de vârsta lui acest serviciu de partajare de fi[iere muzicale, pentru a evita pre]urile tot mai mari ale CD-urilor.

„Atunci când a ap\rut Napster aveam probabil în jur de 19-20 de ani – este vârsta la care probabil ar fi trebuit s\ merg la facultate sau a[ fi evitat acest lucru f\r\ îns\ s\ îmi g\sesc un job adev\rat”, a declarat cânt\re]ul american.

Referindu-se la procesul intentat site-ului Napster, cânt\re]ul a declarat: „Emo]ional, m\ identific mai degrab\ cu acuza]ii decât cu acuzatorii sau cu acele case de discuri care i-au distrus pe acei pu[ti de liceu pentru c\ au desc\rcat fi[iere muzicale. Probabil a[ fi f\cut-o [i eu la rândul meu (s\ descarc ilegal fi[iere muzicale de pe internet, n.r.)”.

Lungmetrajul „The Social Network”, regizat de David Fincher [i produs de studiourile Columbia Pictures, despre via]a creatorului re]elei Facebook, Mark Zuckerberg, va fi lansat în Statele Unite ale Americii pe 1 octombrie. În România, filmul va avea premiera pe 29 octombrie.