Monday , May 27 2024

Jurnalistul Adelin Petrisor va fi corespondent special la stirile TVR, de la 1 septembrie


Adelin Petrisor va lucra, de la 1 septembrie, la stirile TVR, unde va fi corespondent special si “o sursa de expertiza” pentru subiectele complexe care tin de domeniul militar, a declarat pentru MEDIAFAX Rodica Culcer, Directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din Televiziunea Publica.
“Rolul pe care i l-am rezervat lui Adelin Petrisor este de corespondent special. El va fi si o sursa de expertiza pentru tot ce tine de domeniul militar. El nu este strict la stirile nationale sau externe, ci va lucra pe subiecte complexe. Ne bucura foarte mult ca vom dezvolta împreuna subiecte complexe”, a spus Rodica Culcer.
Totodata, Rodica Culcer a precizat ca Adelin Petrisor va fi membru “cu drepturi depline” al Departamentului stiri din TVR.
“Avem dreptul, când este vorba de persoane cu notorietate în meserie, sa le angajam. S-a facut o comisie de evaluare. Dar este incorect sa scoti la concurs un post la care sa se prezinte Adelin Petrisor, care este deja consacrat profesional, si mai multi tineri. Este o nedreptate pentru acei tineri”, a explicat Rodica Culcer.
Ea a precizat ca TVR angajeaza “oameni competenti” pentru ca vrea sa dezvolte toate genurile jurnalistice, în special reportajele.
Contactat de MEDIAFAX, Adelin Petrisor a confirmat faptul ca, de la 1 septembrie, va lucra la stirile TVR. “O sa fac ce faceam si înainte. O sa fiu corespondent special”, a explicat Adelin Petrisor.
Jurnalistul Adelin Petrisor revine în televiziune la circa noua luni dupa ce a plecat de la Realitatea TV, unde lucra pe postul de reporter special din iulie 2008. El s-a retras din echipa Realitatea TV pe 25 noiembrie 2009, odata cu încetarea, prin acordul partilor, a contractului pe trei ani pe care îl avea cu postul de televiziune.
La momentul respectiv, Adelin Petrisor a declarat pentru MEDIAFAX ca se desparte de echipa si managementul Realitatea TV în relatii bune.
Adelin Petrisor a mai spus atunci ca a luat aceasta decizie pentru ca “familia conteaza mai mult” si a precizat ca în urmatoarele luni va sta acasa cu sotia, jurnalista Maria Coman, care, în decembrie 2009, a nascut o fetita, Smaranda.
Înainte de Realitatea TV, Adelin Petrisor a lucrat, timp de noua ani, la Antena 1 si s-a afirmat prin reportajele exclusive realizate în Liban, Algeria, Albania, Belgrad, Kosovo, Irak, Afganistan, Guantanamo si Israel.
Adelin Petrisor a fost desemnat “Corespondentul Anului 2003” de catre Ministerul Afacerilor Externe, dar si de catre Consiliul National al Audiovizualului, iar de-a lungul timpului a primit numeroase premii ale Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din România (APTR).

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …