Thursday , February 9 2023

Jeremy Clarkson i-a cerut scuze lui Meghan pentru editorialul extrem de virulent la adresa ei

 Prezentatorul TV Jeremy Clarkson a anunțat luni că le-a prezentat scuze lui Meghan Markle și soțului ei, prințul Harry, pentru un editorial în care a criticat-o vehement pe ducesa de Sussex, informează AFP.


După ce Netflix a difuzat luna trecută un serial documentar despre despărțirea cuplului princiar de familia regală britanică, un eveniment ce a precedat lansarea volumului de memorii al prințului Harry, Jeremy Clarkson a publicat o cronică în tabloidul The Sun în care a detaliat aversiunea pe care o resimte față de ducesa de Sussex.
În acel editorial, el spunea că visa la ziua în care Meghan ar trebui “plimbată goală pe străzile din întreaga Mare Britanie, în timp ce mulțimea strigă ‘Rușine!’ și aruncă spre ea cu excremente”.
Articolul a suscitat o cascadă de condamnări publice și un număr record de plângeri (peste 20.000) la agenția britanică de reglementare a presei.
“Îngrozit” să vadă că a “cauzat atât de multă durere”, prezentatorul de 62 de ani a invocat “o referire neinspirată la serialul ‘Game of Thrones'”.
“Regretele” exprimate de tabloidul The Sun au fost considerate “o campanie publicitară” de un purtător de cuvânt al cuplului Meghan-Harry, care a deplâns faptul că reprezentanții The Sun nu au contactat-o pe ducesa de Sussex pentru a-i prezenta ei înșiși acele scuze.
“În dimineața de Crăciun, le-am trimis un e-mail lui Meghan și Harry în California pentru a le prezenta scuzele mele”, a scris Jeremy Clarkson într-un lung mesaj publicat luni pe contul său de Instagram.
“Le-am spus că eram șocat de ceea ce ei au spus la televiziune, dar limbajul pe care l-am folosit în editorialul meu era rușinos și pentru asta eram profund dezolat”, a adăugat el.
Jeremy Clarkson, fostul prezentator al emisiunii automobilistice de mare succes “Top Gear”, a precizat că “a uitat” să menționeze referința la serialul “Game of Thrones”. “Exista impresia că eu am îndemnat efectiv ca o violență revoltătoare să se abată asupra capului lui Meghan”.
În una dintre secvențele cele mai marcante ale serialului de televiziune “Game of Thrones”, o femeie (regina Cersei – n. red.) este supusă unui ritual denumit “Marșul Rușinii” (“Walk of Shame”), în timpul căruia a fost obligată să meargă goală pe străzi în timp ce oamenii aruncau spre ea cu diverse gunoaie.
Aflat în centrul mai multor polemici în trecut și acuzat uneori de declarații rasiste, Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC, care producea emisiunea “Top Gear, după ce a agresat fizic și verbal un producător TV.
Jeremy Clarkson a reformat apoi trioul de prezentatori care au contribuit la succesul emisiunii “Top Gear”, lucrând din nou alături de James May și Richard Hammond la o emisiune similară produsă de Amazon Prime, serviciul de streaming care difuzează și o emisiune despre aventurile sale în calitate de agricultor.

Vezi si

Roger Waters (Pink Floyd), invitat de Rusia să vorbească la ONU despre armele livrate Ucrainei

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să …