Monday , December 5 2022

“Jennifer Aniston ar trebui omorata” – document din procesul lui Harvey Weinstein

Documente făcute publice în procesul intentat împotriva lui Harvey Weinstein arată felul în care fostul producător de filme a acționat în 2017 după apariția articolelor care au scos la iveală modul abuziv în care acesta s-a comportat față de numeroase vedete și agresiunile sale sexuale.

Se pare că Weinstein a decis atunci să ceară ajutorul mai multor celebrități și oameni influenți pentru a mușamaliza acuzațiile. Într-unul dintre email-urile trimise de el, Weinstein sugerează că Jennifer Aniston – despre care credea că a făcut reclamații și dezvăluiri împotriva lui – „ar trebui omorâtă”.

Potrivit Vulture, într-un schimb de emailuri care a avut loc pe 31 octombrie 2017 între Weinstein și purtătorul său de cuvânt se discută despre un reporter care dorea o poziție oficială a producătorului cu privire la acuzațiile că a hărțuit-o pe Aniston. „Jen Aniston ar trebui omorâtă”, a scris Weinstein.

Reprezentantul lui Aniston a negat faptul că actrița ar fi fost hărțuită de Weinstein, precizând pentru Vulture că „Tocmai am vorbit cu Jennifer și a confirmat că niciuna dintre declarațiile care o privesc și despre care este vorba în acel email nu este adevărată. Nu au existat astfel de interacțiuni cu Harvey Weinstein”.

Cu toate acestea, Aniston declara într-un interviu acordat anul trecut publicației Variety că Weinstein a încercat să o determine să poarte ținute Marchesa, brand de modă creat de fosta soție a acestuia, Georgina Chapman. „Era chiar la debutul brand-ului Marchesa, când el a venit la mine la Londra unde filmam și mi-a zis ‘Ok, deci aș vrea să porți una dintre aceste rochii la premieră’. Și eu am răsfoit catalogul cu rochii și i-am zis că nu sunt pentru mine. Este singurul episod de bullying pe care l-am avut”. Cu toate insistențele lui Weinstein, Aniston nu a purtat atunci și nici ulterior o creație Marchesa.

Luna trecută, judecătorii din New York l-au găsit vinovat pe fostul producător de filme Harvey Weinstein în procesul de agresiune sexuală și de viol în care este implicat.

În anul 2017, fostul producător de filme de la Hollywood a fost acuzat de cel puțin 8 femei de hărțuire și agresiune sexuală, iar în decursul anilor, numărul acestora a crescut. Inițial, el a pledat nevinovat, susținând că a avut consimțământul partenerelor pentru actele sexuale. Cazul lui Harvey Weinstein a declanșat și mișcarea internațională #MeToo, în urma căreia numeroase femei au dezvăluit că au fost abuzate sexual de către acesta și nu numai.

Printre femeile care l-au acuzat de viol și hărțuire sexuală se numără și celebrități, cum ar fi Angelina Jolie, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Ashley Judd, Rose McGowan, Asia Argento, Mira Sorvino, Kate Beckinsale și Cara Delevingne. Pe lângă acestea, regizori, producători, prieteni, dar și membri ai familiei condamnă comportamentul său.

elle.ro

Vezi si

Încoronarea lui Charles. Coroana Sf. Edward a părăsit Turnul Londrei pentru a fi modificată (Foto)

Coroana Sf. Edward, piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice, a părăsit Turnul Londrei, unde este …