Wednesday , November 30 2022

James Cameron va regiza prima transmisie 3D, LIVE, din lume: spectacolul de balet "Lacul lebedelor"

james cameron

Cineastul canadian James Cameron a fost desemnat regizorul primei transmisiuni 3D din lume a spectacolului de balet “Lacul lebedelor”, dirijat de Valery Gergiev, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, care va fi difuzat în direct în 50 de ţări, în luna iunie, informează Reuters.
Spectacolul va fi difuzat în direct în numeroase cinematografe din Europa, Statele Unite, America de Sud, Asia şi Australia. Balerina Ekaterina Kondaurova va interpreta rolul principal, Odette/ Odile, în spectacolul de balet “Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, care va avea loc pe 6 iunie, la Teatrul Mariinsky, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev, a anunţat compania de producţie Omniverse Vision.
Valery Gergiev, directorul general şi artistic al Teatrului Mariinsky, a condus această companie în numeroase turnee mondiale, după prăbuşirea Uniunii Sovietice şi reducerea finanţărilor primite de la stat.
Însă, odată cu reluarea finanţărilor de la bugetul Rusiei, ai cărei guvernanţi au decis să investească sume importante în artă, şi după finalizarea lucrărilor pentru noul sediu al Teatrului Mariinsky, care a costat 700 milioane de dolari, Valery Gergiev a declarat că doreşte să se concentreze asupra reprezentaţiilor din ţara sa natală.
Cunoscut sub numele de Kirov în perioada sovietică, Teatrul Mariinsky este una dintre cele mai importante şi mai prestigioase instituţii culturale din Rusia.
Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele “Avatar” (2009) şi “Titanic” (1997), regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …