Wednesday , April 17 2024

James Cameron, în fruntea topului vedetelor de la Hollywood cu cele mai mari încasari din 2010

James Cameron ocup\ prima pozi]ie în topul vedetelor de la Hollywood cu cele mai mari încas\ri din 2010, veniturile ob]inute anul trecut de cineastul canadian ridicându-se la 257 de milioane de dolari, potrivit unui clasament alc\tuit anual de revista Vanity Fair, relateaz\ contactmusic.com.

James Cameron a ob]inut aceste venituri în calitate de regizor [i produc\tor al “Avatar”, filmul cu cele mai mari încas\ri din istoria cinematografiei – 2,8 miliarde de dolari.
Pe locul al doilea s-a clasat actorul Johnny Depp, cu încas\ri de 100 de milioane de dolari în 2010. Depp este actorul cu cele mai mari încas\ri din acest top, fiind pl\tit cu 40 de milioane de dolari pentru rolul P\l\rierului Nebun din anima]ia 3D “Alice în ]ara Minunilor”, film ce a avut încas\ri de peste un miliard de dolari.
Podiumul a fost completat de renumitul cineast american Steven Spielberg, ale c\rui venituri din 2010 au fost de 80 de milioane de dolari.
Pe locurile urm\toare s-au clasat regizorul Christopher Nolan (71,5 milioane de dolari), actorul Leonardo DiCaprio (62 de milioane de dolari), actorul Tim Burton (53 de milioane de dolari), actorul Adam Sandler (50 de milioane de dolari), regizorul [i scenaristul Todd Phillips (34 de milioane de dolari), actorul Taylor Lautner (33,5 milioane de dolari) [i actorul Robert Downey Jr. (31,5 milioane de dolari).
De remarcat este faptul c\ Taylor Lautner i-a devansat în acest top pe colegii s\i din franciza “Amurg”, Kristen Stewart [i Robert Pattinson, clasa]i pe locurile al 13-lea, respectiv al 15-lea, ale c\ror câ[tiguri din 2010 s-au ridicat la 28,5 milioane de dolari, respectiv 27,5 milioane de dolari. De altfel, Kristen Stewart este actri]a cel mai bine plasat\ în acest clasament al încas\rilor din 2010.

Vezi si

Surpriză: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la Pro TV, ca jurați la MasterChef

PRO TV anunță surpriza pe piața media: jurații sezonului 9 MasterChef România sunt Sorin Bontea, …