Wednesday , October 5 2022

Internauții au descoperit-o pe Sfânta Corona și o roagă să îi apere de epidemii

Internauţii au descoperit-o pe Sfânta Corona şi îi pun în sarcină apărarea de epidemii. „E adevărat! Există o Sf. Corona şi e protectoarea celor afectaţi de pandemii”, titrează platforma Catholic Pilgrimage, citata de Mediafax.

Sf. Corona ar fi trăit în secolul al II-lea fiind martirizată împreună cu Sf. Victor pe teritoriul actual al Siriei, în timpul lui Marc Aureliu. Corona, care avea doar 16 ani, a fost arestată pentru că încerca să îl încurajeze pe Victori, soldatul roman torturat din cauză că era creştin. Viaţa sfintei notează faptul că ar fi fost legată între doi palmieri fiind sfâşiată în momentul în care trunchiurile copacilor au fost eliberate.

Numele sfintei era invocat de obicei în legătură cu câştigurile de bani, fie la jocuri de noroc sau din descoperirea de comori. Între timp, de numele ei este legată şi protecţia de pandemii, arată articolele publicate după izbucnirea epidemiei de Covid-19.

Relicvele celor doi sunt păstrate din secolul IX, în Anzu, în Nordul Italiei, chiar în zona în care a izbucnit epidemia cu noul coronavirus în Europa, arată Catholic Pilgrimage. Relicvele au fost studiate în 1943 şi 1981, savanţii stabilind că este vorba de oase provenite de la un bărbat şi o femeie.

Martiriul lor este comemorat la 24 noiembrie. În apropierea oraşului Feltre, pe Muntele Miesna este biserica Sfinţilor Victor şi Corona, ridicată de cruciaţi după Prima Cruciadă. De asemenea, cercetătorii au stabilit şi prezenţa unui tip de polen de cedru specific zonei Siriene. Cei doi sfinţi sunt mai populari în Austria şi în estul Bavariei. Moaşte ale sfintei au fost transportate de Otto III în Aachen, de către Otto al III-lea. Ziua celor doi sfinţi este celebrată pe 14 mai. Un calendar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, din 2014, notează data de 20 februarie, printre alţii pentru Sf.Victor, Corona şi cei 20 împreună cu dânşii mucenici la Roma. (Mediafax)

Vezi si

Depeche Mode va concerta la București în iulie 2023. Primul album după moartea lui Andy Fletcher

Depeche Mode revine la București în 2023. Trupa va susține un concert care face parte …

No comments

  1. Conform Sfintelor Scripturi, Dumnezeu este singurul caruia omenirea trebuie sa i se inchine si numai prin Domnul Hristos. Dumnezeu este singurul care poate interveni atunci cand un om se roaga cu sinceritate, cum pot fi unii oameni atat de naivi sa-l ignore pe Dumnezeu si sa se inchine unui muritor indifirent, cand a trait acesta si ce fel de viata a avut?
    Am vazut bolnav de cancer care abia mai respira, vindecat la clipeala ochiului atunci cand baietelul lui s-a pus pe genunchi si plangand a spus ,, Doamne mai lasa-l pe tati cu mine”
    Uitati-va la istoria recenta a tarilor care au sute de morti din cauza virusului si o sa vedeti ca au sfidat in fata Divinitatea acceptand si legalizand casatoriile homosexuale, aproband adoptarea copiilor de catre homosexuali care si-au batut joc de copii si iau maltratat intr-un hal fara de hal, vor plati greu.
    Romania, indiferent de cult religios, toti au respins ceea ce alte tari au aprobat razand si au spus ca romanii sunt inapoiati, cu toate ca si noi ca popor suntem uneori rai, mai mergem la biserica, mai tinem credinta sus. Sunt sigur ca Romania va trece mult mai usor peste aceasta criza desi suntem mult in urma Spaniei, Italiei si Germaniei in ce priveste nivelul de dotare, sistemul sanitar etc.