Thursday , September 28 2023

Instagram a blocat afișul ultimului film al lui Pedro Almodovar. Compania și-a cerut scuze

​Instagram şi-a cerut scuze, miercuri, după ce a blocat postările prin care a fost distribuit afişul ultimului film al cineastului spaniol Pedro Almodovar, “Madres paralelas”, care arată un mamelon din care se scurge o picătură de lapte.

Retragerea imaginilor producției încă nelansate în cinematografe a stârnit polemici pe reţelele de socializare şi în mass-media din Spania: “Să-ţi fie ruşine, Instagram!”.
“Am retras mai întâi postări cu această imagine pentru încălcarea regulilor noastre cu privire la nuditate.
Facem totuşi excepţii cu scopul de a autoriza nuditatea în anumite cazuri, ca în contexte artistice clare. Am restabilit postările care au distribuit afişul filmului lui Almodovar pe Instagram şi ne pare rău pentru neînţelegere”, a declarat pentru AFP, citată de HotNews, o purtătoare de cuvânt a grupului Facebook.

Retragerea imaginilor a stârnit polemici pe reţelele de socializare şi în mass-media din Spania.

“Să-ţi fie ruşine, Instagram!”, a denunţat autorul afişului, graficianul spaniol Javier Jaen, publicând o captură de ecran pe reţeaua de socializare. El a explicat că retragerea imaginii, luni, a fost făcută pentru că nu a respectat “regulile de folosire”.

Instagram este în mod obişnuit arătat cu degetul pentru blocarea de imagini în conformitate cu politica sa foarte strictă privind nuditatea şi a luptei contra pornografiei.
“Madres paralelas”, care va fi lansat pe 10 septembrie în cinematografele spaniole, va deschide cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (1-11 septembrie), unde va fi în competiţie.

Vezi si

VIDEO. Comedia românească „Încă Două Lozuri” va ajunge în cinematografe pe 27 octombrie. Vezi trailerul

A apărut trailerul comediei “Încă Două Lozuri”. Filmul care îi are în roluri principale pe …