Friday , March 1 2024

Imagini cu Regina Elisabeta a II-a, proiectate pe Stonehenge cu ocazia Jubileului

Cu prilejul Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, care marchează 70 de ani de domnie, organizația English Heritage a proiectat portrete ale monarhului în vârstă de 96 de ani pe monumentul neolitic de la Stonehenge, potrivit CNN. Luni, 30 mai, organizația a anunțat pe Twitter că „a unit două embleme britanice”, proiectând portrete ale Reginei Elisabeta a II-a pe monumentul vechi de 5.000 de ani – câte o fotografie pentru fiecare deceniu de domnie.

Instalația temporară, menită a fi un omagiu adus Reginei, a împărțit părerile pe rețelele de socializare. Unii au considerat că este un tribut „frumos”, în timp ce alții au glumit pe seama inițiativei. „Au făcut Stonehenge să arate ca o colecție de brichete comemorative”, a scris un utilizator. Alții au fost nemulțumiți de fapul că monumentul a fost folosit în acest fel, considerându-l un loc sacru, cu semnificație religioasă.

Regina nu este prima personalitate proiectată pe Stonehenge. În 2020, opt angajați din sectorul de artă și patrimoniu din Marea Britanie au fost proiectați pe monument, ca parte a unei campanii de recunoștință pentru realizarea de proiecte în contextul pandemiei.

Tributul de la Stonehenge nu este singura formă de celebrare a Jubileului. Și în apropiere de Palatul Buckingham, pe monumentul Marble Arch (Arcul de Marmură), aflat la una dintre intrările din Hyde Park, sunt proiectate mai multe portrete ale Reginei din colecția National Portrait Gallery.

Vezi si

Cel mai vechi ruj din toate timpurile are aproape 4.000 de ani

O descoperire arheologică din Iran a scos la iveală că cel mai vechi ruj din …