Friday , March 1 2024

Identitatea artistului urban Banksy, dezvăluită din greșeală

robert del naja massive attack

Identitatea celui mai cunoscut artist urban, Banksy, ar fi fost dezvăluită din greșeală în timpul unei conferințe de presă a lui DJ Goldie, scrie publicația britanică Metro.
Potrivit sursei citate, în timpul unei emisiuni radio a cărei temă era arta stradală DJ Goldie (Clifford Joseph Price) și-a manifestat nemulțumirea față de cât a câștigat lumea artei de pe urma lui Banksy și de pe urma graffiti-ului. „Dați-mi o literă stilizată pe care să o pun pe un tricou și să o semnez Banksy, și o putem vinde”, a spus el. „Nu e o lipsă de respect pentru Robert, îl consider un artist strălucit, cred că a schimbat lumea artei”, a completat Goldie.
După această declarație presa britanică scrie că „Robert” despre care vorbea Goldie ar fi Robert Del Naja(membru fondator al trupei Massive Attack). Del Naja, cunoscut ca 3D în lumea artei, este prieten de o viață cu Goldie, ei copilărind împreună în Bristol în anii 80 și fiind artiști graffiti în aceleași cercuri.
Nu este prima dată când identitatea lui Banksy este legată de Robert Del Naja. În 2016 cercetătorul Leo Delauncey a arătat că Banksy este de fapt o mișcare, că există mai mulți artiști care se semnează cu acest nume, dar că toți sunt coordonați de Del Naja. Cercetătorul și-a bazat concluziile pe faptul că operele lui Banksy apăreau în orașele în care cei de la Massive Attack aveau concerte, în jurul datelor la care acestea aveau loc. Acum, după „scăparea” lui DJ Goldie, fanii din lumea întreagă cred că Del Naja este Bansky.
digi24.ro

Vezi si

Leonardo DiCaprio și preferințele lui neobișnuite din dormitor. Model de 22 de ani: „Prea ciudat și bătrân”

Hieke Konings, un model în vârstă de 22 de ani, a făcut declarații șocante despre …