Thursday , November 30 2023

Iata de ce ar fi putut sa se sinucida Luca

Pierderea mamei în urmă cu şapte ani l-a afectat pe mezinul familiei Călinescu, astfel încât Luca a apelat la antidepresive. Potrivit unor apropiaţi ai familiei, tânărul lua, pe lângă pilulele împotriva depresiei, şi un medicament contra acneei.
Deşi se pare că suferea de depresie, Luca Călinescu nu lăsa să se vadă nimic în faţa prietenilor care susţin că era un tânăr jovial şi plin de viaţă. De aceea, ei sunt şocaţi de gestul băiatului care a decis să-şi pună capăt vieţii în urmă cu câteva zile. Specialiştii spun că, din nefericire, Roaccutane, pastilele pentru acnee pe care le lua băiatul cel mic al actorului, poate duce la depresie, aşa cum de altfel e precizat şi în prospect: “S-a observat de asemenea (…) hiperuricemie şi tulburări psihice sau ale SNC (de exemplu, tulburări de comportament, depresie şi crize).”
Prof. dr. Florin Tudose, şeful Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul Universitar din Capitală, ne-a declarat că în urma tratamentului cu Roaccutane pot apărea depresii, mai ales la o persoană care are antecedente de acest gen. “Înainte de a fi prescris medicamentul Roaccutane, doctorul ar trebui să întrebe pacientul despre eventuale tulburări”, ne-a explicat dr. Florin Tudose.
Psihiatrul a mărturisit că şi el a fost şocat la început să afle că nişte pilule care tratează acneea pot avea efecte depresive asupra unui om. “Este foarte posibil ca tânărul să fi avut oarece complexe din cauza aspectului fizic din moment ce făcea tratamente adolescentine. Probabil că era o persoană mai inhibată, depresivă, iar atunci medicamentul nu a făcut decât să-i accentueze depresia”, a conchis specialistul.

Vezi si

Jennifer Lopez lansează în februarie primul său album din ultimii 10 ani, “This is Me… Now”

Jennifer Lopez va lansa la 16 februarie mult-așteptatul album “This Is Me…. Now”, primul său …